SEGRE

AUTOMÒBILS CERTÀMENS

Agramunt cancel·la l'Agr'auto per falta d'estoc de vehicles

La fira de cotxes d'ocasió estava prevista per al cap de setmana vinent

L’última edició de la fira de vehicles d’ocasió Agr’auto, el febrer de l’any passat.

L’última edició de la fira de vehicles d’ocasió Agr’auto, el febrer de l’any passat.L.PEDRÓS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Agramunt ha cancel·lat finalment la vintena edició de la fira Agr’auto, que estava previst que se celebrés aquest proper cap de setmana, per falta d’estoc de vehicles de segona mà. Els responsables dels concessionaris i tallers locals que habitualment participen en el certamen van coincidir que hi ha poc estoc de vehicle usat, fet que van atribuir que per comprar un vehicle nou el temps d’espera mitjà és de gairebé mig any i molts opten per adquirir un vehicle d’aquestes característiques. En aquest sentit, venen els que tenen i no els queda suficient estoc per exposar en una fira alhora que els pocs models que queden són molt cars, van afirmar.

Fonts dels concessionaris locals també van explicar que el cap de setmana que havia de celebrar-se Agr’auto a Agramunt té lloc a Fraga el Mercocasión, (vegeu la pàgina 15) i a alguns tallers de la capital del Sió no els serveixen vehicles perquè la mateixa marca els exposa allà.

Per la seua part, la regidora de Fires i Comunicació, Tamara Lombardo, va detallar que el problema està en el subministrament dels components dels vehicles nous ja que no es fabrica al nivell que es feia temps enrere.

“Va passar una cosa similar amb les bicis” en plena pandèmia de la Covid. Segons els concessionaris, en aquests moments els cotxes nous els arriben pelats per falta de components metàl·lics i microxips, sense les prestacions que abans portaven de sèrie, de forma que quan els clients les demanen han de fabricar-se i els vehicles s’entreguen a mesos vista.

Alguns dels clients necessiten un vehicle de seguida i opten per adquirir-ne un de segona mà, de manera que l’oferta actual és mínima.

Val a recordar que la fira Agr’auto té lloc al febrer però aquest any es va ajornar per la pandèmia de la Covid. Ara, l’organització, a càrrec de l’ajuntament d’Agramunt i els concessionaris locals, ha optat per suspendre l’edició d’aquest 2021 i esperar al febrer del 2022.

En l’última edició d’Agr’auto, celebrada a finals de febrer del 2020, l’organització va apostar per la mobilitat sostenible habilitant un nou espai dedicat als cotxes elèctrics i híbrids així com als patinets elèctrics.

El certamen va posar a la venda uns 150 vehicles amb preus que oscil·laven entre els 6.500 i els 48.000 euros en un espai expositiu de 3.500 metres quadrats..

tracking