SEGRE

La catedral de Santiago de Compostel·la no paga la llum des de fa mig segle

La catedral de Santiago.

La catedral de Santiago de Compostel·la no paga la llum des de fa mig segle

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mentre el preu de la llum continua marcant rècords històrics, la Catedral de Santiago de Compostel·la no s'ha de preocupar de la factura elèctrica, ja que fa més de 50 anys que alguna administració li paga les despeses.

elDiario.es ha destapat que des del 1968, el consistori de Santiago va assumir el pagament de les despeses de la Catedral sense que hi hagi cap contracte escrit que deixi constància d'aquest acord, que el 2016 el govern de Compostela Aberta va trencar, tot i que va donar a la catedral un temps de cortesia per posar-se al dia. Finalment, la catedral es va desenganxar de la xarxa pública d'electricitat el 2018. 

Enguany, la Xunta de Galicia acaba de tancar un acord pel qual es fa càrrec de diverses factures: serveis generals (neteja, manteniment ...) per garantir la seguretat, 59.463 euros; subministraments (electricitat, aigua, gasoil, assegurances, etc) per garantir la seguretat, 68.954 euros; altres despeses per al funcionament en condicions de seguretat, 77.173 euros. Total: 205.590 euros de diners públics. 

"El Camí de Sant Jaume és el principal reclam turístic de Galícia a nivell internacional i la catedral compostel·lana, patrimoni de la humanitat, un dels monuments més reconeguts en l'imaginari dels turistes . Per això, en aquest Xacobeo és important oferir la millor imatge de Galícia a turistes i pelegrins amb l'adequació de les infraestructures turístiques", va explicar la Xunta sobre aquest tema a eldiario.es.

Malgrat que la rehabilitació de moltes parts del complex han anat a càrrec de fons públics, els responsables de la institució cobren entrada als que volen visitar el museu, o determinades obres d'art com el Pòrtic de la Glòria o les teulades de l'edifici. Una entrada comuna al museu costa sis euros, 12 si inclou la visita a les teulades. L'entrada més cara és la que suma la visita al Pòrtic, les teulades, la Torre de la Carraca i el Palau de Xelmírez. Per a aquesta visita completa, el turista ha de pagar un total de 20 euros.

A més, fa poc que la Fundació Iberdrola va pagar la instal·lació d'un nou sistema d'il·luminació interior amb 36 noves làmpares i un nou disseny de la llum que il·lumina específicament el creuer, la girola, el trifori i el Pòrtic de la Glòria, que va ascendir a 800.000 euros. 

tracking