SEGRE
Consells per evitar els atacs dels ciberdelinqüents

Consells per evitar els atacs dels ciberdelinqüents

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les estafes per Internet i les xarxes, conegudes com ciberestafes, estan cada vegada més a  l’ordre del dia. Es produeixen casos en els quals persones es fan passar per empreses, personalitats importants o simplement es dediquen a enviar codis maliciosos maliciosos per aconseguir informació o diners.

Entre les múltiples vies per realitzar ciberestafes es troben tant una trucada, un SMS o per Internet. Una de les fórmules més utilitzades per fer aquests robatoris és el famós phishing: enganyar la víctima per aconseguir treure-li informació important.

En aquesta ocasió, la Policia Nacional s’ha encarregat de denunciar una nova estafa de phishing que està afectant diversos telèfons mòbils. Aquesta vegada el mètode utilitzat són els SMS. Els estafadors ens envien un missatge amb el logotip de Correus fent creure la víctima que li falta per pagar 1,79 euros per poder finalitzar el pagament d’una comanda pendent d’entrega.

Es fan passar per Correus, ja que es tracta d’una empresa amb prestigi i que és utilitzada per realitzar milers de comandes al llarg del dia. Així doncs, el pishing consisteix a demanar a la víctima totes les seues dades personals, com|com a usuaris i contrasenyes bancàries.

Al costat del|Juntament amb text se’ns demanarà de fer click en un enllaç que ens portaria a la hipotètica pàgina web que ens permetria acabar de pagar la comanda. En cas que decidim clicar en l’enllaç, això podria arribar a provocar que ens robin algunes dades o que ens injectin al nostre dispositiu troians. Aquest tipus de virus pot proporcionar al hacker accés directe|drecera al dispositiu que està infectat.

No és la primera vegada que s’utilitza l’esquer del paquet de Correus. Ja sigui per mail o SMS, aquesta ciberestafa torna recurrentment, però tot i així molta gent continua caient. Una manera eficaç de comprovar si l’enllaç es tracta realment d’una estafa o no és escriure nosaltres mateixos a mà l’URL al navegador. Els dominis solen ser tots falsos.

tracking