SEGRE

Els professors d'un col·legi de Càceres es neguen a fer classe a dos nenes sense mascareta

Mascareta

Obligatòria la mascareta a les platgesMaite Monné

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les dos germanes del col·legi Alba Plata de Cáceres els pares de les quals es neguen que utilitzin la mascareta a classe finalment tindran prohibit accedir al centre educatiu sense aquesta mesura de protecció, per la qual cosa en cas que no acceptin la norma rebran "atenció educativa" des de casa seua. En un primer moment s'havia proposat que les dos nenes fessin classe aïllades dels seus companys, però els professors s'hi han negat perquè al trencar les bombolles posen en perill tant la seua salut com la de l'alumnat.

Això no és, tal com ha explicat el secretari general d’Educació, Francisco Javier Amaya, que vagin a rebre classes telemàtiques en substitució de les classes presencials, sinó que fora de l’horari lectiu se’ls facilitaran les tasques realitzades pels seus companys. "No estem davant d’un alumne especialment vulnerable que com a conseqüència de la pandèmia no pugui assistir a classe, sinó que és  una decisió de la família", ha assenyalat el secretari general, que ha matisat que les alumnes rebran una atenció educativa que permeti "mantenir el seguiment" i que no es quedin "despenjades" del sistema educatiu.

Aquesta decisió, que és extensible al conjunt dels alumnes de la comunitat autònoma, s’ha produït després de la polèmica suscitada al col·legi de Càceres, pel malestar generat en la comunitat educativa per la postura "taxativa" dels pares de les alumnes, de 3r i 5è de Primària, que ha fet fracassar la mediació establerta per resoldre el cas.

En una roda de premsa convocada aquest mateix dimecres a la seu de la Conselleria d’Educació, Amaya ha explicat que es tracta d’una decisió "molt complexa", adoptada després de posar l’assumpte en mans dels serveis jurídics del seu departament i de l’Advocacia General, en tant que es produeix una "fricció" entre dos drets fonamentals, com és el de l’educació de les nenes, així com de la salut del conjunt de la comunitat educativa del centre.

tracking