SEGRE

La multa de 800 euros que la DGT pot posar a un cotxe encara que estigui aparcat

La multa de 800 euros que la DGT pot posar a un cotxe encara que estigui aparcat

La multa de 800 euros que la DGT pot posar a un cotxe encara que estigui aparcat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quan es parla de multes de trànsit, la majoria de conductors pensa en sancions per excés de velocitat, avançaments indeguts o ingesta d’alcohol o drogues al volant.

D’altra banda, és obvi que conduir sense assegurança està castigat. Concretament, amb una multa de 1.500 euros. Però en el que ja no caiem és que la DGT pot multar-nos encara que no circulem: en aquest cas, la multa pot ser de 800 euros. La DGT recorda que la llei estableix que tots els vehicles de motor que ocupin la via pública han d’estar assegurats, encara que no circulin. El motiu és que els vehicles estacionats també poden generar contratemps. A més, és obligatori tenir l’adhesiu de l’ITV actualitzada.

Un vehicle pot passar una llarga temporada estacionat i sense ús en la via pública, però ha de comptar|explicar amb l’assegurança obligatòria i l’ITV. Cal tenir en compte, no obstant, que si porta molt temps pot ser retirat per la grua -amb els consegüents costos addicionals per al propietari- i que si no es reclama en un termini de dos mesos podria fins i tot acabar en el desballestament.

Si volem donar de baixa el vehicle, temporal o definitivament, l’hem de retirar de la via pública. Un estudi de la companyia d’assegurances Línia Directa i recollit per la revista 'Tráfico y Seguridad Vial' de la DGT, calcula que a Espanya hi ha més de 2.600.000 milions de cotxes 'zombis’ o vehicles sense assegurança.

tracking