SEGRE

TRADICIÓ LLEURE

Bufons i joglars conquereixen Balaguer

Onzena edició de la fira medieval a la capital de la Noguera || El mercat, el vermut amb música en directe, els tallers infantils i el ball de l'Harpia van ser els principals atractius

Els Joglars de la Bota van fer ahir gaudir de valent els més petits amb la seua música.

Els Joglars de la Bota van fer ahir gaudir de valent els més petits amb la seua música.GERARD HOYAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Bufons, joglars, mercaders, cavallers i donzelles van tornar a apoderar-se ahir dels carrers de la capital de la Noguera en una nova edició de la fira Harpia, que en el seu segon dia va inaugurar la III Jornada d’Estudis Rei Pere el Cerimoniós, centrada aquest any en la repressió política en l’època de l’Antic Règim.

A banda del ja tradicional mercat medieval a la plaça Mercadal, amb paradistes abillats amb vestits inspirats en l’edat mitjana, la plaça Comtes d’Urgell va acollir un espai infantil amb un taller d’espases de goma escuma, atraccions i jocs de fusta. Paral·lelament, els bufons malabaristes de la Companyia Toniton Circ, un trobador contacontes i els bufons de la cort feien les delícies de petits i grans amb els seus espectacles a peu de carrer.

La música i la gastronomia també van tenir ahir un paper protagonista a Harpia, amb un concert vermut de la mà del grup Julivert que va congregar desenes de persones a l’espai de les Tavernes.

Acte estrella

El plat estrella de la jornada havia d’arribar a les nou de la nit, quan estava programat el tradicional ball de la figura mitològica que dóna nom al certamen, Harpia. Els encarregats d’encendre la metxa d’aquesta figura del bestiari de Balaguer eren el grup de diables Bèsties Feréstegues, que havia d’omplir la plaça Mercadal de foc i pólvora. Després del duel de faquirs de la Companyia Triniton, la formació local Ksonronda tenia previst posar punt final a la jornada amb cançons de taverna i folk.

El programa de la fira medieval, reduït aquest any a causa de les restriccions de la pandèmia, continuarà avui amb propostes per a totes les edats.

El ball popular de la Galop, avui

El ball popular de la Galop de Balaguer (13.00 hores), l’espectacle La màgia medieval amb el Mag Reivax (17.30 h) i el safareig musical de la mà del grup Torna pels carrers Avall i Major, són algunes de les propostes previstes per avui.

Els Joglars de la Bota van fer ahir gaudir de valent els més petits amb la seua música.

Els Joglars de la Bota van fer ahir gaudir de valent els més petits amb la seua música.GERARD HOYAS

tracking