SEGRE

Pfizer anuncia que la seua vacuna per a infants d'entre 5 i 11 anys és segura i efectiva

Les dosis específiques per a aquesta franja d’edat podrien estar disponibles final d’octubre

Un menor rep la vacuna en un centre de vacunació.

Un menor rep la vacuna en un centre de vacunació.Europa Press

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les farmacèutiques Pfizer i BioNTech van anunciar aquest dilluns que els resultats de les últimes proves clíniques de la seua vacuna contra la covid-19 per a nens i nenes d’entre 5 i 11 anys ha generat una "robusta" resposta d’anticossos i és segura, la qual cosa atansa la possibilitat d’un sèrum infantil disponible per a final d’octubre.

Les proves es van realitzar a 2.268 participants d'entre 5 i 11 anys d’edat amb la inoculació de dos dosis de la vacuna, amb període de tres setmanes entre cada una d’elles. Les dosis utilitzades són de 10 micrograms, en lloc dels 30 micrograms fets servir a les vacunes per als majors de 12 anys.

Segons la companyia, la vacuna va oferir "una forta resposta en aquesta grup de nens després de la segona dosi" i "a més, va ser ben tolerada, amb els efectes secundaris comparables" amb els de persones de més edat. "Estem desitjant estendre la protecció donada per la vacuna a la població més jove, subjectes a l’autorització dels reguladors, especialment ara que vigilem l’extensió de la variant delta i l’amenaça substancial que suposa per als nens", va indicar Albert Bourla, president de Pfizer, en un comunicat.

La vacuna de Pfizer/BioNTech està aprovada formalment als EUA per les autoritats per a majors de 16 anys, i compta amb autorització d’emergència per a persones entre de 12 i 15 anys. Si es compleix el procés previ de revisió de la vacuna, la vacuna per a nens d’entre 5 i 11 anys podria estar disponible per a finals d’octubre.

tracking