SEGRE

VOLCÀ

Reyes Maroto creu que el volcà és 'un reclam que es pot aprofitar' per al turisme

La ministra ha hagut de matisar posteriorment les seues declaracions davant de la indignació general

Reyes Maroto creu que el volcà és

Reyes Maroto creu que el volcà és "un reclam que es pot aprofitar" per al turismeEFE/ Kiko Huesca

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El volcà "és un reclam que podem aprofitar" en l’oferta turística de l’illa de La Palma, segons ha dit la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, que ha posat com a exemple el "turisme de volcans" que s’explota en altres països com Islàndia.

Maroto ha assegurat que el volcà també es pot utilitzar "com a reclam del que la naturalesa ens ha portat a La Palma", fet que ha qualificat d’"una cosa inèdita per poder veure-ho en primera persona".

"L’illa es converteix en un reclam per a qui vulgui veure aquest espectacle tan meravellós de la naturalesa; sempre amb prudència", ha insistit.

Tanmateix, la ministra ha hagut de matisar posteriorment les seues declaracions i ha dit que la prioritat és ajudar els afectats per l’erupció. "Volia matisar aquestes declaracions perquè avui estem amb els afectats i amb les víctimes, pensant com recuperar la normalitat."

La ministra, en una entrevista en "La mañana de Andalucía" de Canal Sur Radio, ha posat èmfasi que cal donar tranquil·litat als turistes afectats per l’erupció i als que puguin arribar aquest mateix dilluns o en dies immediats, a tots els quals ha recordat que l’illa no pateix cap restricció en el trànsit aeri.

Igualment ha indicat que en cas que un hotel hagi estat desallotjat per l’erupció del volcà de la Cumbre Vieja, qualsevol turista afectat serà reallotjat en un altre, i ha insistit que s’oferirà una "informació transparent" per donar tranquil·litat, que l’aeroport està obert i els hotels "en plena activitat".

Maroto, que participa avui a Sevilla en un debat sobre el futur de les empreses, també s’ha felicitat perquè el Regne Unit hagi eliminat l’exigència del test obligatori per viatjar.

tracking