SEGRE

Catalunya obre la porta al passaport covid

Estudia utilitzar-lo per a l'oci nocturn i espais que encara estan tancats o amb fortes restriccions

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, aquest dimarts en roda de prensa.

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, aquest dimarts en roda de prensa.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha reconegut aquest dimarts que estan estudiant la possibilitat d’implementar el passaport Covid a Catalunya per facilitar "noves obertures, com podria ser el cas del lleure nocturn" i per evitar tancaments en cas d’un hipotètic empitjorament de les dades de la pandèmia. "De moment s’està estudiant fer-ho amb la màxima responsabilitat jurídica, i el Govern estudia quins recursos pot oferir el passaport Covid", ha explicat en roda de premsa posterior al Consell Executiu, deixant clar que l’evolució de la situació epidemiològica marca la presa de decisions i les mesures de seguretat i prevenció que duen a terme.

Segons Plaja, la Generalitat considera adequat ara estudiar l’opció del passaport Covid en un context en el qual més del 70% de la població té la pauta completa de vacunació, i durant els propers dies valoraran com es pot concretar i portar a la pràctica. També ha especificat que no necessiten l’aval del Tribunal Suprem per implementar el passaport Covid sempre que tingui "totes les garanties jurídiques", encara que ha afegit que els organismes judicials poden llançar-se a enrere o fer modificacions.

LLEURE NOCTURN

Sobre el lleure nocturn, Plaja ha assegurat que no poden donar una data exacta de quan es podrà obrir aquest sector en la seua totalitat. La portaveu del Govern també ha explicat que treballen per arribar als segments de la població que encara no s’han vacunat, però ha admès la dificultat de convèncer aquestes persones tenint en compte el temps transcorregut ja des de l’inici de la vacunació.

tracking