SEGRE

COVID19

El Remdesivir redueix un 87 % el risc d'ingrés i mort per la covid greu

El Remdesivir redueix un 87 % el risc d’ingrés i mort per la covid greu

El Remdesivir redueix un 87 % el risc d'ingrés i mort per la covid greu

El Remdesivir redueix un 87 % el risc d'ingrés i mort per la covid greuEFE/EPA/SASCHA STEINBACH

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’administració del fàrmac antiviral Remdesivir per via endovenosa durant els tres dies posteriors al diagnòstic de covid-19 redueix un 87 % el risc d’hospitalització i mort en pacients vulnerables susceptibles de tenir la malaltia de forma severa.

Així ho conclou un estudi internacional en què hi han participat la Fundació Lluita contra la Sida i les Malalties Infeccioses, IrsiCaixa i el Servei de Malalties Infeccioses del Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona.

La investigació ha posat en relleu que l’administració de Remdesivir també ajuda a disminuir en un 81 % el nombre de visites mèdiques en relació amb la malaltia, mentre que els efectes adversos relacionats amb el coronavirus han passat del 7,1 % en pacients sense tractament al 3,6 % en els qui van rebre el fàrmac antiviral.

En l’estudi van participar un total de 562 persones amb alt risc de passar la covid-19 de forma severa per diferents motius, com patir diabetis, obesitat o hipertensió, i que van ser dividides en dos grups: un que va rebre Remdesivir tres dies seguits just després del diagnòstic de covid-19 i un altre al qual se li ha subministrat placebo.

El conjunt de participants va ser monitorat durant 28 dies en què es va avaluar si havien requerit hospitalització: dels 279 pacients que van rebre Remdesivir, dos van patir ingrés o mort per covid-19 (un 0,7 %) davant els 15 dels 283 als quals se’ls va administrar placebo (un 5,3 %).

D’aquesta forma, l’equip d’investigació ha pogut demostrar que el Remdesivir actua prevenint la progressió de la malaltia i redueix el risc de desenvolupar un quadre greu que requereixi hospitalització o fins i tot pugui causar la mort.

Segons el cap del Servei de Malalties Infeccioses del Hospital Can Ruti i coautor de l’estudi, Roger Paredes, amb aquestes dades "l’eficàcia del tractament antiviral amb Remdesivir queda demostrada en la reducció de les complicacions de la infecció per SARS-CoV-2 i, per tant, podria ser una molt bona eina per prevenir el col·lapse de les UCI i evitar situacions d’emergència com la que hem viscut als hospitals".

"L’efecte és més gran que el que s’ha detectat amb altres fàrmacs antivirals en les primeres etapes de la malaltia", ha destacat.

Encara que actualment el Remdesivir només es pot administrar de forma endovenosa, Paredes ha explicat que "s’està treballant en una formulació oral d’aquest compost que facilitarà enormement el tractament des dels centres d’atenció primària".

A més, el Servei de Malalties Infeccioses de Can Ruti n’està avaluant altres antivirals orals, com els de Pfizer o Merck, que podrien proporcionar més alternatives als pacients.

tracking