SEGRE

Iñaki Gabilondo anuncia la seua retirada de la ràdio

Iñaki Gabilondo, al Dia de la Premsa Comarcal [a les 21.00 hores]

DIRECTE | Iñaki Gabilondo, al Dia de la Premsa Comarcal [a les 21.00 hores]

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de més de 50 anys de carrera, Iñaki Gabilondo diu adeu a la ràdio. El periodista i exdirector de programes com 'Hoy por Hoy' o 'Hora 25', havia començat la seua retirada "amb discreció màxima", tal com ell mateix ha explicat en una entrevista a Aimar Bretos, director i presentador de 'Hora 25' a la Cadena SER.

En el seu comiat oficial no han volgut faltar dos periodistes que el coneixen a la perfecció i que han compartit hores a la redacció amb ell: Ana Pastor i Mamen Mendizábal. "No es pot dir millor les coses que ell. No es pot defensar millor aquest país des de les idees i el cor. No es pot defensar millor el periodisme", ha apuntat aquesta última sobre Gabilondo. Gabilondo tambien ha rebut elogis de Javier Bardem i Javier Marías, fins el punt que l’allau d’agraïments l’ha arribat a desconcertar. “Si ho sé no vinc”, ha fet broma.

"Fer-se gran és un procés de comiat. Compliré 79 anys el mes que ve. Jo tinc una curiositat i allunyar-me i veure com ho feu. Estava clar que això s’estava acabant, i m’estava avorrint de mi", ha assenyalat Gabilondo.

"Estic content de ser aquí. Content que sigui aquí on pugui dir adéu (fent referència a la Cadena SER). A això vinc. Jo estava com volia retirant-me per la via de la discreció màxima", ha assenyalat.

A Movistar continuo fent alguna cosa. Aquí quan vaig deixar de fer els comentaris segurament ho hauria d’haver deixat. Vam forçar una mica més a 'Hoy por Hoy' , però al meu cor va quedar clar que havia arribat el final", ha afegit.

Sobre la ràdio actual

"Em semblava necessari allunyar-me, cal animar la societat. La vida no és fàcil. La gent té conflictes, té problemes. Jo crec que la ràdio ho està fent perfectament. La ràdio de 2021 és l’adequada a la societat en què vivim", ha apuntat.

"Aquest és un moment més complex, més profund, però té una mica d’això: la ràdio està fent el seu treball i alhora busca amb cert nerviosisme oients que no sabem on són. Qui treballi a la ràdio ha d’entendre l’altura gegantina d’aquesta activitat. T’amara fins el final, el protagonista de l’acció és el protagonista de l’acció", ha explicat.

I és que la ràdio li ha donat molts grans moments a Iñaki Gabilondo, que ha repassat la seua història, i qui comparava Radio San Sebastian "com si fos Eurodisney". "He estat molt privilegiat i molt feliç", ha reconegut.

tracking