SEGRE

Així li treuràs el màxim partit al nou pop cuit a l'estil tradicional del Mercadona

El pop cuit de Mercadona.

Mercadona aposta per la recepta tradicional per preparar el seu pop cuit

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mercadona ha renovat la manera de preparar el seu pop cuit segons la recepta tradicional i l'elabora amb aigua, sal i sense additius.

Eloísa Bas, especialista en Plats de Peix de Mercadona, explica la importància de conèixer de primera mà com preparen aquest producte els pulpeiros i es va desplaçar a la 'capital' del pop, a O Carballiño (Ourense), per aprendre-ho tot d’aquest producte. La tradició iniciada a l'edat mitjana  i heretada fins als nostres dies, ha fet que els pulpeiros i pulpeiras d'O Carballiño siguin els més reconeguts dins i fora de Galícia. Al segle XVII s'hi celebrava una fira que va convertir la localitat en el centre del comerç comarcal. Els visitants s'hi quedaven a menjar el que, encara avui dia, es diu pulpo a feira. 

"A això" afegeix l'experta, "s’hi suma la importància de les sessions de coinnovació fetes amb els clients, ja que, gràcies a ells, vam aprendre quins atributs eren els que esperaven trobar en el pop cuit, com ara la 'mossegada' -que fos tendre, però sense ser tou-", explica.

A més, l'especialista destaca que la varietat actual de formats a la venda -un quilo, mig quilo i potes de pop sense cap- també és fruit d’escoltar els clients: "Hem après que de vegades només busquen preparar un aperitiu i no en necessiten gaire quantitat". Aquestes opcions se serveixen en safates de plàstic 100% reciclable i elaborades amb un 85 % de material reciclat.

Aquest producte l’elabora el proveïdor Totaler Profand, especialista de pop amb seu a Vigo i líder mundial en cefalòpodes i en productes de peix en safata d'atmosfera protectora. A més, és un dels principals operadors del sector pesquer en l’àmbit mundial, per a la qual cosa disposa d'una flota pròpia de 22 vaixells i 12 plantes industrials amb més de 2.500 empleats.

L'AUTÈNTIC POP 'A FEIRA'

Ingredients

  • 2 o 3 potes de pop cuites
  • 1 o 2 patates 
  • pebre vermell dolç 
  • sal en escates
  • oli d'oliva verge extra

Elaboració

Al comprar el pop cuit, ens estalviem el procés d'estovar-lo, que és on resideix la dificultat de preparar-lo. Bullim les patates vermelles pelades en una cassola amb sal durant 30 minuts. Tallem el pop a rodanxes amb un ganivet o unes tisores i el reservem. Un cop cuita la patata també la reservarem. 

Preparem un plat de fusta, on servirem el pop, tirant-hi un bon raig d'oli. L'escamparem amb una cullera i hi afegirem el pebre vermell dolç. Tallem les patates en làmines grans i una mica gruixudes i les distribuim per sobre de la fusta. Tornem a tirar-hi oli i salem les patates. Finalment, col·loquem el pop per sobre de les patates i si volem hi podem afegir més pebre dolç i també picant. 

Aquest plat s'ha de servir entre tebi i calent. 

tracking