SEGRE

Europa proposa un únic carregador de tipus USB-C per a tots els dispositius electrònics

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Comissió Europea va proposar aquest dijous un únic carregador universal de tipus USB-C perquè s’harmonitzi el seu ús en telèfons mòbils, tauletes, ccàmeres digitals, auriculars i videoconsoles, en una mesura que busca també reduir els residus electrònics.

Brussel·les porta des de 2009 impulsant aquesta mesura i un acord voluntari amb els principals fabricants de dispositius mòbils va permetre aquell any reduir de 30 a 3 els carregadors existents al mercat, l’USB 2.0 Micro B, l’USB-C i el Lightning, exclusiu d’Apple.

Aquest pacte, tanmateix, va expirar el 2014 i des d’aleshores no s’ha aconseguit l’objectiu de tenir un únic carregador universal.

"Els consumidors europeus s’han sentit frustrats durant bastant temps per l’acumulació de carregadors incompatibles als seus calaixos. Li vam donar a la indústria molt temps per proposar les seues pròpies solucions, ara ha arribat el moment de prendre mesures legislatives per a un carregador comú", va dir la vicepresidenta de la Comissió Europea responsable de la cartera digital, Margrethe Vestager.

Aquest és "un pas important per augmentar la comoditat i reduir el malbaratament", va afegir el comissari de Mercat Interior, Thierry Breton.

La Comissió vol que els consumidors puguin decidir si volen adquirir o no un nou carregador cada vegada que es comprin un nou dispositiu, per evitar acumular 11.000 tones a l’any de residus electrònics.

La proposta hauran d’aprovar-la ara tant el Parlament Europeu com el Consell de la UE –la institució que representa als països– i si donen el vistiplau, hi haurà un període de transició de dos anys perquè tant els consumidors com la indústria puguin adaptar-se als nous requisits.

Brussel·les va deixar fora de la proposta productes com ordinadors portàtils, rellotges intel·ligents o els dispositius que mesuren l’activitat física per raons tècniques com la seua mida i tampoc no va regular els requisits que han de complir els carregadors sense cables dels dispositius mòbils.

Europa proposa un únic carregador de tipus USB-C per a tots els dispositius electrònics

Europa proposa un únic carregador de tipus USB-C per a tots els dispositius electrònicsEFE/EPA/OLIVIER HOSLET

tracking