SEGRE

SANITAT DESPLEGAMENT

El servei del SEM traspassa fronteres

Forma part d'un projecte que promou l'atenció sanitària en cas d'emergència als dos costats del Pirineu || Està desenvolupant un protocol d'actuació unificat

La Unitat Mòbil Polivalent Europa Occitània (UMPEO), al Pont de Suert.

La Unitat Mòbil Polivalent Europa Occitània (UMPEO), al Pont de Suert.SEM

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) participa en el projecte EGALURG, inclòs al Programa Interregional Espanya-França-Andorra (POCTEFA), una iniciativa europea per a la creació d’una xarxa de cooperació sanitària en casos d’emergència i catàstrofes operativa als dos costats del Pirineu, concebuda amb l’objectiu d’unificar protocols d’actuació, crear un mapa de recursos compartits entre territoris i optimitzar els recursos humans i materials dels serveis d’emergència implicats.

L’aposta transfronterera naix de la coordinació entre quatre entitats associades: el Centre Hospitalari de Tolosa –que lidera el projecte–, el SEM, el Centre Hospitalari de la Costa Basca i el Centre d’Investigació Biomèdica Navarrabiomed. .

D’aquesta manera, EGALURG permetrà superar les barreres administratives que actualment condicionen l’assistència sanitària a les zones transfrontereres i donarà pas a un protocol assistencial unificat capaç de reduir la burocràcia a l’hora d’intervenir. La xarxa, que compta amb un pressupost de gairebé 2,4 milions d’euros, ha facilitat la creació de la Unitat Mòbil Polivalent Europa Occitània (UMPEO), una instal·lació sense precedents que permetrà acollir divuit pacients i desplegar-se i actuar ràpidament.

El SEM lidera el desenvolupament de procediments operatius que permetrà harmonitzar les actuacions dels equips participants i garantir la col·laboració entre ells a través d’una plataforma informàtica comuna per a la gestió anticipada i coordinada dels incidents entre les entitats participants.

tracking