SEGRE

EMERGÈNCIES RESCATS

Formació a la recerca de persones

Una vintena de professionals d'Espanya i Andorra participen a Lleida i Almacelles fins demà en un curs amb gossos || Seminari amb dos instructors nord-americans

Bombers, policies i membres de Protecció Civil treballen amb els gossos en diferents exercicis a Lleida ciutat.

Bombers, policies i membres de Protecció Civil treballen amb els gossos en diferents exercicis a Lleida ciutat.GUARDIA URBANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una vintena de professionals dels bombers, policies i protecció civil d’Espanya i Andorra participen aquests dies en un curs de formació de recerca amb gossos de persones desaparegudes. El seminari, que s’imparteix a les instal·lacions del Parc Infantil de Trànsit de Gardeny, cedides per la Guàrdia Urbana de Lleida, compta amb dos instructors procedents de Nova York, de l’entitat estatunidenca d’entrenament caní INBTI.

Els participants són bombers, policies i membres de Protecció Civil de Catalunya, Alacant, València, Saragossa, Toledo, Biscaia, Navarra, Astúries, les Canàries, Mallorca i Andorra i, a més del seminari, els professionals duen a terme diferents pràctiques amb els gossos als carrers.

Ahir, els exercicis es van portar a terme per la zona de Ciutat Jardí, darrere del parc dels Bombers de la Generalitat de Lleida. Durant el dia d’avui es faran diferents exercicis de recerca de persones als carrers d’Almacelles i demà els participants tornaran a Lleida, a la zona de les piscines de Balàfia.

El bomber lleidatà Ernest Capdevila, del Grup Caní dels Bombers de la Generalitat, va explicar que la formació es basa en la recerca de persones desaparegudes amb exercicis per treballar “situacions reals”.

Una d’aquestes pràctiques consisteix en la recerca d’un boletaire, un dels serveis més habituals de les unitats canines. “Preparem un cotxe amb quatre persones, de les quals una d’elles ha desaparegut.

Els gossos han de descartar el rastre i seguir el de la persona que falta”, va assenyalar Capdevila. Els gossos també practicaran al costat dels seus guies amb un rastre de tres dies d’antiguitat.

És el cinquè any que es porta a terme aquest tipus de formació a Lleida i els organitzadors van destacar la importància de comptar amb instructors procedents d’altres països per formar sobre les diferents tècniques a la recerca de persones (per ensumada i rastre).

Bombers, policies i membres de Protecció Civil treballen amb els gossos en diferents exercicis a Lleida ciutat.

Bombers, policies i membres de Protecció Civil treballen amb els gossos en diferents exercicis a Lleida ciutat.GUARDIA URBANA

tracking