SEGRE

OCI CULTURA POPULAR

Les festes recuperen el carrer a Cervera

L'amenaça de pluja va obligar a traslladar la Trobada de Gegants || El cineasta local Jordi Boquet va dedicar el pregó a la seua família i a les entitats locals, que el van ajudar a guanyar un Gaudí

El cineasta Jordi Boquet va pronunciar el pregó a la plaça Major.

El cineasta Jordi Boquet va pronunciar el pregó a la plaça Major.X.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les festes de Cervera van prendre ahir els carrers després que en la passada edició fossin suspeses per la Covid. Malgrat això, l’edició número 29 de la Trobada de Gegants, que era a la tarda, va haver de traslladar-se al poliesportiu per l’amenaça d’una pluja que al final es va quedar en quatre gotes. Hi van participar 10 colles geganteres que van celebrar el 30è aniversari dels gegants de Cervera, Nansa Tabac y Roger de Fonollar, obra d’Alba Cuñé, a qui van dedicar un pastís d’aniversari que van compartir els més de 200 membres.

El grup local Alea Teatre va estrenar el musical ‘Mos Kids’ coincidint amb el seu 20 aniversari

Al matí la companyia local Alea Teatre, que celebra el seu 20è aniversari, va omplir el Casal amb l’estrena Mos Kids, un musical dedicat el públic familiar. La festa major compta amb gairebé mig centenar d’actes.

Van començar la passada setmana amb la Isagoge, preludi de les celebracions, i acabaran demà amb la jornada dedicada al públic infantil. El pregó va tenir lloc divendres a la nit a la plaça Major a càrrec del jove cineasta de Cervera Jordi Boquet, que aquest any ha aconseguit un premi Gaudí.

Boquet va fer un pregó en clau local, el va dedicar al seu pare i al seu avi, i després va desgranar com va fer el film dedicat a l’assassinat de Guillem Agulló, amb l’ajuda d’artistes i entitats locals.

Jordi Boquet és un jove compromès amb la seua ciutat i, com a membre dels Diables de Cervera Carranquers, va concloure el pregó dedicant uns versots satírics a la gent que el va veure nàixer.

En l’acte, que va comptar amb la presència del president de la Diputació, Joan Talarn, i del delegat del Govern, Bernat Solé, la Paeria va reconèixer la trajectòria de les entitats socials Associació Salut Mental Ondara Sió, i Associació de Familars i Malalts d’Alzheimer. Les dos entitats celebren aquest any el setzè aniversari.

El cineasta Jordi Boquet va pronunciar el pregó a la plaça Major.

El cineasta Jordi Boquet va pronunciar el pregó a la plaça Major.X.S.

tracking