SEGRE

10 coses per fer amb el teu mòbil vell abans de tirar-lo

Utilitzar el mòbil antic com GPS és una de les opcions que pots provar abans de tirar-lo.

10 coses per fer amb el teu mòbil vell abans de tirar-lo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quan s’adquireix un mòbil nou, sembla que més enllà de vendre o regalar el terminal antic no hi ha cap altra opció que guardar-lo en una capsa o tirar-lo. Però hi ha moltes coses que es poden fer amb els mòbils vells i que molta gent no sap.

Router: Si la bateria encara aguanta, pots utilitzar el dispositiu vell per connectar-te a internet quan no tinguis WiFi a mà. Accedeix a Ajustaments al menú principal i després busca Compartir Internet (iOS) o Connexions (Android). Localiza Compartir Internet o Connexió compartida i activa-la. Al teu portàtil o tauleta, busca a xarxes WiFi el nom de la xarxa del teu mòbil, selecciona-la i introdueix-hi la contrasenya que apareix al teu mòbil per poder utilitzar-la.

Càmera de vídeo vigilància: Amb les aplicacions adequades, existents tant per a Android com per a iOS, podràs veure imatges en directe i gravar el que passi a la zona on col·loquis el telèfon.

Vigila nadons: Igual que amb la solució anterior, pots descarregar una aplicació de vigila nadons i utilitzar el mòbil com a càmera per controlar els moviments del nadó i fins i tot parlar amb ell a distància o posar-li música.

Reproductor multimèdia: Instal·la reproductors de cançons o combina'l amb un Chromecast per veure a la televisió el contingut reproduït al telèfon.

Navegador GPS: Únicament has de tenir instal·lada una aplicació de navegació com Google Maps. Així estalviaràs la bateria del mòbil nou (les de GPS són de les aplicacions que més gasten) i podràs rebre trucades sense perdre connexió de navegació.

Teclat i ratolí per a ordinador. Si alguna vegada se’t trenca alguna tecla o deixa de funcionar el touchpad, el terminal vell serà un bon recurs d’emergència. Aplicacions com Unified Remote, Mouse Kit i Remote Mouse utilitzen Bluetooth o WiFi per connectar el mòbil a l’ordinador i poder utilitzar-lo com a ratolí i teclat.

Comandament de TV: Convertir el telèfon en un comandament a distància és possible amb aplicacions com a Universal TV si el terminal té sensor d’infrarojos. Si no, el pots connectar a la TV mitjançant WiFi. Així sempre tindràs un comandament de recanvi si perds el principal o es trenca.

Consola per a videojocs: Malgrat que els mòbils d’última generació compten amb processadors millors i una memòria RAM superior, els vells dispositius també serveixen per utilitzar-los com a consola portàtil de videojocs. Amb diversos emuladors i algun comandament de videojocs que pugui acoblar-se a l’smartphone, jugaràs amb comoditat.

Marc per a fotos: Podràs visualitzar imatges amb aplicacions com LiveFrame o Digital Photo Frame.

Despertador: En comptes d’utilitzar el teu nou smartphone com a despertador, utilitza l’antic per despertar-te cada matí. Encara que sigui una funció molt bàsica, amb la utilitat de despertador sabràs què fer amb telèfons antics.

tracking