SEGRE

El que mai no has de dir en una entrevista de feina

El que mai no has de dir en una entrevista de feina

El que mai no has de dir en una entrevista de feina

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les entrevistes de feina són un moment en què els nervis s’apropien de la situació amb massa freqüència. Per això molta gent assaja les respostes a possibles preguntes i es preparen el que volen dir. Però no tenen en compte el que mai no s'ha de dir en una primera presa de contacte amb la qual podria ser la teua futura empresa:

Estic nerviós/a: Segur que ho estàs, però no pots dir-ho a l’entrevista. Denota que no tens confiança en tu mateix. Se sobreentén que no estàs tan tranquil i confortable com voldries, però dir-lo és innecessari.

Fa una estona que m'espero: encara que sigui veritat, a ningú no li agraden les queixes. A més, mostra inflexibilitat i falta d’empatia.

Què cobraré? La primera entrevista no és el moment adequat per parlar de diners, tret que ho proposi l’entrevistador. Si li preguntes directament farà la sensació que és l’únic que t’importa i encara que ho sigui no ha de semblar-lo.

Vacances i horaris. Encara no has començat a treballar i ja estàs pensant en les vacances? Un comportament molt humà però que pot fer pensar l’entrevistador que no t’agrada gaire treballar. Tampoc no has de preguntar si cal quedar-se sovint després de la jornada laboral o si en el cas d’acabar la feina podràs anar-te’n abans. L’entrevistador podria pensar que no tens ganes de treballar més del que sigui estrictament necessari. Pots tractar aquest assumpte més endavant, quan t'hagin donat la feina. 

Tindré despatx propi? Semblarà que t’interessa estar apartat i tranquil per fer el que et vingui de gust o que t'importen molt les aparences. És un assumpte que s’ha de tractar en negociacions posteriors.

Punts febles: segur que et faran la típica pregunta sobre els teus defectes o debilitats, que has de portar convenientment pensada i preparada. Una pregunta, evidentment, a la que no pots contestar 'no tinc punts febles’. Però fora d’aquest moment, mai no assenyalis els teus defectes.

Ho necessito: Mai diguis que necessites la feina, si veuen desesperació se'n poden aprofitar per rebaixar el salari o les condicions. Tampoc no esmentis la teua situació econòmica, encara que sigui molt dolenta.

Negativitat. Encara que el sector on vols treballar no acabi de funcionar, l’últim que voldran ésalgú que els ho recordi. Tampoc no val al·ludir a com de malament que està "tot", en general. L’empresa busca solucions, no excuses.

Política, religió, esport. Són circumstàncies personals i molt conflictives que no has d’esmentar en una entrevista. Si et pregunten directament, ofereix una resposta ambigua o indica que forma part de la teua intimitat.

Ummmmm, emmm i altres sospirs. Denota nervis, inseguretat i falta d’habilitat comunicativa. Defectes fatals per a segons quins llocs de treball.

Ho he fet bé? Aquesta pregunta mostra inseguretat. Si ets rebutjat i vols obtenir feedback per part de l’empresa, envia un email preguntant què podries haver fet millor.

tracking