SEGRE

Els impostos que s'ha estalviat El Rubius al mudar-se a Andorra

El youtuber El Rubius va aixecar polseguera a l’anar-se’n a Andorra.

El youtuber El Rubius va aixecar polseguera a l’anar-se’n a Andorra.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fa temps que Rubén Doblas, ‘El Rubius’, el ‘youtuber’ espanyol més conegut i el segon amb més seguidors a tot el món (50 milions de subscriptors entre els seus dos canals de YouTube i 9,9 milions de seguidors en el de Twitch), va abandonar Madrid per establir-se a Andorra, on s’està estalviant una ingent quantitat de diners en impostos: l’impost de societats allà és del 10% (a Espanya, del 25%), mentre que l’IRPF dels qui guanyen més de 300.000 euros anuals allà és igualment del 10% mentre que a Espanya, assoleix el 47%.

Pero El Rubius continua mantenint la seua empresa a Espanya, Snofokk SL, que continua reportant un creixent volum de negoci entorn de la seua figura i la seua activitat professional. Segons un article publicat avui per El Confidencial, el 2020, Snofokk SL ha reportat una facturació de 2,6 milions d’euros, unes despeses de personal de 102.000 euros i unes despeses d’explotació d’1,2 milions. Amb tot, l’empresa del ‘youtuber’ va registrar el 2020 uns beneficis de 258.452 euros i un actiu per valor de 3,35 milions. Entre les curiositats, ressalta que l’empresa ha doblat la plantilla: el 2019 tenia un sol empleat, que va cobrar 59.130 euros bruts, mentre que el 2020 comptava ja amb dos treballadors, els sous, junts, dels quals van ascendir a 102.727 euros.

És la facturació més alta de l’empresa, que en tot just dos anys ha passat dels 1,14 milions facturats el 2018 als 2,6 milions de 2020. A més, el balanç final també és ascendent. I és que Snofokk SL venia de perdre 87.000 euros el 2019 i de guanyar-ne tot just 15.000 el 2018.

Impostos: va pagar sis vegades menys que el 2019

En els comptes de Snofokk SL, l’única xifra que va clarament a la baixa respecte a la de l’any anterior és la corresponent al pagament d’impostos sobre beneficis. El 2020, la companyia va abonar 57.981 euros en aquest concepte, una xifra molt allunyada dels 376.788 euros que va pagar el 2019 i lleugerament per sota dels 69.649 euros de 2018.

Quant als deutes, Snofokk SL n’arrossega una a llarg termini amb entitats de crèdit de 20.910 euros. Però en l’apartat del passiu corrent hi ha un tipus de deutes que sorprenen per sobre de la resta: les que manté amb diverses administracions públiques.

A 31 de desembre de 2020, Snofokk SL va declarar un deute de 10.247 euros en concepte d’IRPF, 2.952 euros amb la Seguretat Social i 11.642 euros amb la Hisenda Pública en concepte d’IVA. A més, la mateixa|pròpia memòria inclou en els seus passius financers "la xifra de 15.139,07 euros corresponent a un ingrés de l’Agència Tributària, recorregut i pendent de resoldre tancament de l’exercici." Aquest últim concepte no seria un deute com a tal, ja que la quantitat ja ha estat pagada, però ha estat recorregut per la companyia d’El Rubius.

Les disputes del ‘youtuber’ amb Hisenda no són noves. En un directe de 2020, ja es despatxava contra l’Administració: "Porten tractant-me com a un criminal des del dia u. (...) Sempre han estat intentant putejar-me. (...) Igual algun dia acabo fins la cigala|polla i piro". Després de saltar la notícia a començaments d’aquest any que marxava a Andorra, va publicar un comunicat a Twitter en el que defensava que la seua mudança es devia més a motius personals que financers (en repetides ocasions, ha patit assetjament|persecució per part dels seus fans i fins i tot ha hagut d’allunyar-se de la seua activitat professional per moments d’ansietat a causa de la seua fama).

A més, arremetia de nou contra Hisenda: “Encara que porti des del dia u fent les coses bé i de manera legal, Hisenda m’ha tractat com si fos un ‘delinqüent’. Des d’aquell primer dia, he estat sotmès a inspeccions fiscals, s’han emès notificacions a la resta d’hisendes europees i dels Estats Units per veure si tenia ‘comptes corrents ocults’, m’han posat sancions per no atendre requeriments que mai no van arribar, i un llarg etcètera.

tracking