SEGRE

Es van frenar les ruptures matrimonials per la pandèmia?

La pandèmia ha frenat l’augment dels divorcis, però també el dels matrimonis.

La pandèmia ha frenat l’augment dels divorcis, però també el dels matrimonis.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nombre de dissolucions matrimonials va tornar a caure a les comarques lleidatanes durant l’any passat, fins a les 786, la xifra més baixa des del 2013 i un 6,6% menys respecte al 2019, a causa de l’aturada de la crisi sanitària.

Segons les dades publicades per l’Institut Nacional d’Estadística (INE), la majoria de les parelles que van posar fi al seu matrimoni portaven més de deu anys de convivència i en un 68% dels casos es va fer de mutu acord, sense haver de passar pels jutjats. Per tipus de ruptura, només es van comptabilitzar catorze separacions. Nou de cada deu parelles continuen optant pel divorci, sense separació prèvia.

En total es van comptabilitzar 772 divorcis i un 36% d’aquestes parelles no tenien cap fill al seu càrrec. Sí que van augmentar l’any passat les dissolucions matrimonials entre els lleidatans amb un fill o més. La majoria dels casos són els dos cònjuges els que demanen el divorci i, en un 29%, són elles les que decideixen posar fi al matrimoni.

Quant al conjunt de l’Estat, un total de 80.015 parelles es van separar, divorciar o demanar la nul·litat el 2020. Es tracta de la xifra més baixa des que van començar a registrar-se aquestes dades (1998) i un 16% menys que l’any anterior

tracking