SEGRE

Quants diners s'emporta Hisenda del pot de 'Pasapalabra' i quant rep Sofía Álvarez?

La concursant ha completat 'El Rosco' després de 62 programes i s’embutxacarà 466.000 euros

Sofía Álvarez.

Quants diners s'emporta Hisenda del pot de 'Pasapalabra' i quant rep Sofía Álvarez?@PasapalabraA3

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest dilluns 27 de setembre s’ha emès el programa en el qual Sofía Álvarez i Marco Antonio es disputaven el 'pot' a només un encert, i al final, Sofia es va emportar l’anhelat pot de 'Pasapalabra' i els 466.000 euros que la faran entrar en la història del concurs. La de Bilbao s’ha convertit en la dona amb més programes en la seua primera etapa i és la segona en guanyar el prestigiós premi des que l’espai va tornar a Antena 3 de la mà de Roberto Leal.

Sofia ha resolt les 25 paraules i acaba la seua participació en el programa amb 40.800 euros acumulats. Una quantitat que no s’emportarà a causa de la política del programa, amb la qual si guanyes el pot, et deixes d’emportar els diners acumulats. No obstant, la quantitat del pot no és tota per a ella, ja que n'haurà d’abonar una part a l’Agència Tributària, primer després de guanyar-lo, i després en fer la declaració de la renda.

Però quina quantitat es queda Hisenda del premi aconseguit per Sofía Álvarez?

L’Estat imposa una retenció d’un 19% en aquest tipus de premis considerats guany patrimonial, però el pagament que haurà de fer la de Bilbao no s'acaba aquí. En superar els 60.000 euros, en la seua pròxima declaració de la renda haurà d’aplicar el gravamen estatal del 22,5% i el pic de cada comunitat autònoma, una part variable que en el cas de Sofia fa créixer l’import a abonar, per descomptat indicant que prèviament se li havia retingut el 19%. I és que, al residir a Bilbao, s’aplica una retenció del 19%, per la qual cosa acabaria destinant a l’estat fins un 43,5% dels diners del seu premi i ella es quedaria amb el 56,5%: 263.290 euros.

Pablo Díaz, el concursant que més temps ha durat en el programa, es va emportar un pot de 1.828.000 euros dels quals Hisenda es va quedar el 43,5%.

Una altra de les guanyadores del program, Paz Herrera, també va revelar el que s’havia emportat Hisenda després de la seua victòria, una xifra superior a la que ella es va embutxacar. La càntabra, que va estar 141 tardes en antena i es va emportar 1.300.000 euros, va haver d’abonar el 54% del premi a l’Agència Tributària: "Em va tocar pagar l’any que més es pagava a Cantàbria. Parlem d’una diferència del 6% respecte al que han pagat d’altres, i això en xifres tan altes poden ser 100.000 euros", va expressar.

tracking