SEGRE

Un restaurant de Cambrils fitxa tres robots per a la seua plantilla

Imatge dels robots.

Un restaurant de Cambrils fitxa tres robots per a la seua plantilla@elposit_rest

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El restaurant El Pòsit de Cambrils ha incorporat tres robots la seua plantilla per traslladar les comandes de la cuina a la sala i alleugerir així la feina dels cambrers, que no han de caminar tant ni carregar tant pes.

Cada cambrer suporta al dia uns 300 quilos de pes en plats plens de la cuina a la sala i buits de tornada, amb la qual cosa els robots reduiran sensiblement aquestes condicions en escurçar el trajecte. En els 15 dies que fa que treballen, ja sumen 113 quilòmetres en 3.507 serveis i 2.165 viatges entre la cuina i la sala, segons declaracions del director comercial d’El Pòsit, Ángel Pérez a Infocamp.

Els robots, malgrat la seua aparença totalment de màquina, pel seu aspecte recorden un cambrer amb corbata de llacet inclosa, amb tres buits en cada lateral en comptes de braços per dipositar les safates. En la part superior, una pantalla recorda les cares dels personatges d’animació amb dos grans ulls redons que mostren expressions facials. Els robots també es comuniquen entre ells mitjançant una espècie de veu. Fins i tot tenen nom: Bellabot i Holabot.

Els robots són de producció xinesa fabricats per Pudu Tech i del seu distribuïdor Lueid Robotics. L’empresa té presència a Corea, Àustria, els EUA, Tailàndia, Itàlia, Bèlgica i els Països Baixos.

tracking