SEGRE

RELIGIÓ POLÈMICA

El bisbe emèrit de Solsona, Xavier Novell, va confirmar la seua parella

Va ser a Biosca el 27 de juny, dos mesos abans de la renúncia per amor, i ell va escollir la parròquia || Es presumeix que la relació entre el bisbe emèrit i Sílvia Caballol ja tenia certa solidesa

Sílvia Caballol –amb mascareta blanca posada– després de ser confirmada per Novell el 27 de juny a Biosca, a la Segarra.

Sílvia Caballol –amb mascareta blanca posada– després de ser confirmada per Novell el 27 de juny a Biosca, a la Segarra.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El bisbe emèrit de Solsona, Xavier Novell, va confirmar a Biosca, la Segarra, la seua parella, Sílvia Caballol, el 27 de juny, dos mesos abans de presentar la renúncia el 23 d’agost, segons ha pogut saber SEGRE. Ho va fer en el marc del seu periple per diferents parròquies de la comarca i, prèviament, havia consultat la possibilitat i sol·licitat permís al rector, Fermí Manteca, que va accedir-hi si prèviament Caballol es preparava per rebre el sagrament, va explicar el sacerdot a aquest diari. Per qüestions de discreció, Novell va decidir escollir una de les parròquies més petites de la diòcesi.

Aquell dia, a més de la seua parella, només va confirmar dos nenes del municipi, d’uns 14 anys, que és quan se sol rebre aquest sagrament. Amb elles el bisbe va confirmar Sílvia Caballol, de 38 anys. A la imatge que acompanya aquesta informació, es pot veure Caballol amb una mascareta blanca posada.

L’acte va tenir lloc dos mesos abans de la seua renúncia, fet que porta a presumir que la relació entre tots dos ja tenia certa solidesa. En tot cas, Novell hauria fet un gir o conversió a la vida de Sílvia Caballol, originària de Súria, que va passar d’estar casada amb una persona musulmana i dedicar-se a la literatura eròtica i satànica a rebre un dels sagraments de l’església catòlica. La conversió també hauria pogut funcionar a la inversa, o potser ho van fer les dos alhora.

Una empresa de genètica porcina de Navàs li va fer una entrevista però no el va seleccionar

D’altra banda, Novell seguia buscant feina com a enginyer agrícola. Així doncs, fa uns dies va ser entrevistat a l’empresa UPB Genetic World de Navàs, al Bages, que no el va seleccionar, segons va explicar ahir a aquest diari un portaveu de la firma, dedicada a la genètica porcina. Pel que sembla, Novell hauria contactat amb altres empreses de la zona, com també ho va fer amb algunes de les comarques de Lleida.

Volen penalitzar les seues ‘teràpies’ de gais

El Consell de Ministres va aprovar el passat 29 de juny l’Informe de l’Avantprojecte de Llei per a la igualtat real i efectiva de les persones trans i per a la garantia dels drets de les persones LGTBI. La llei consolida i garanteix drets que suposen un gran avanç per a les persones trans i LGTBI i, a més, “es prohibeixen les teràpies de conversió, aversió o contracondicionament destinades a modificar l’orientació, identitat sexual o l’expressió de gènere de les persones, amb independència que aquesta hi hagi donat consentiment”, segons va informar llavors La Moncloa. Novell hauria promogut aquestes pràctiques. La norma, pendent de ser aprovada a les Corts, preveu prohibir les teràpies de conversió tipificant-les com una infracció administrativa molt greu, amb multes de fins a 150.000 euros i altres sancions de l’administració als seus promotors, segons va informar ahir El País. A més, el bisbe emèrit de Solsona ha estat inclòs en un informe que l’Associació Espanyola contra les Teràpies de Conversió (No és Teràpia) ha fet arribar al ministeri d’Igualtat.

Pel que sembla, compten amb testimonis que demostrarien que Novell no només va promocionar aquestes activitats, també s’hi va sotmetre a partir del 2018. Sobre aquestes pràctiques, el secretari general de la Conferència Episcopal Espanyola, Luis Argüello, va afirmar la setmana passada que “l’Església no es reconeix en les teràpies de conversió, no les aprovem”. A més, el portaveu dels bisbes va subratllar “el dolor gran i la perplexitat” respecte a la renúncia per amor de Novell. D’altra banda, el bisbe emèrit continuaria cobrant el sou de l’Església, segons va informar ahir Crónica Global. El 2012 es va rebaixar el sou un 25% per ajudar Càritas, i va passar d’uns 1.200 a 900 euros.

tracking