SEGRE

LLEURE INFÀNCIA

Almenar organitza el seu primer festival per a nens

Dissabte que ve a les Escoles Velles amb la primera edició de Festivalent@ || Amb tallers de màgia, jocs i música

Un moment de la presentació ahir de Festivalent@.

Un moment de la presentació ahir de Festivalent@.DIPUTACIÓN DE LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenar acollirà aquest dissabte 9 d’octubre la primera edició de Festivalent@, un festival per als més petits, que se celebrarà al pati de les Escoles Velles i voltants. La presentació va tenir lloc ahir a la Diputació, en un acte que va comptar amb la participació de la diputada Helena Martínez; l’alcaldessa d’Almenar, Teresa Malla, i la regidora de Festes, Montse Carbonell. La jornada s’iniciarà a les 10.30 hores amb una cercavila amb animació.

L’obertura es farà a les 11.00 hores del matí amb activitats com un taller de pintacares, jocs de fusta, un taller de bombolles de sabó, un espai disc-xic per escoltar música (amb cascos) i ballar, un taller de màgia i un espectacle de titelles per finalitzar la jornada matinal. A la tarda, Festivalent@ obrirà a les 16.00 hores i amb propostes variades com jocs de fusta, taller de màscares així com de demostració de globoflèxia, un taller de circ i un altre taller de màgia. Tots aquests eran el preludi del concert final, que anirà a càrrec del grup Reggae per Xics.

L’ajuntament i la Diputació reivindiquen l’oci com a dret per als més petits

Durant la presentació ahir, Helena Martínez va destacar que “aquests últims mesos, des de l’inici de la pandèmia, els nens dels pobles han hagut de complir moltes obligacions però pot ser que no s’hagi tingut en compte els seus drets, i l’oci, que també és un dret dels més petits”.

Per la seua part, l’alcaldessa d’Almenar va explicar que el nom de Festivalent@ surt de com es diu als nens i nenes de petits, és a dir “valents i valentes” i que aquesta primera edició, que vol tenir continuïtat en el temps allargant la seua celebració tot un cap de setmana durant la primavera, ha de permetre als petits poder interactuar amb els pares i mares, així com amb altres persones de la seua edat, en espais dels quals no disposen a les seues llars. Així mateix, la regidora de Festes d’Almenar va insistir que es tracta d’una prova pilot per saber com evolucionarà el festival. El preu de l’entrada per als habitants d’Almenar és de cinc euros i per als visitants, de set euros.

tracking