SEGRE

Denuncien un hotel per impedir l'accés a menors de 16 anys

Denuncien un hotel per impedir l'accés a menors de 16 anys

Denuncien un hotel per impedir l'accés a menors de 16 anys

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

FACUA-Consumidors en Acció ha denunciat l’hotel Vivood Landscape, situat a la localitat alacantina de Benimantell, per impedir l’accés de menors de 16 anys a les seues instal·lacions, i demana que es multi a l’establiment. La denúncia ha estat presentada davant de Turisme Comunitat Valenciana, pertanyent a la Secretaria Autonòmica de Turisme de la Generalitat.

L’associació ha comprovat que en la pàgina web de l’allotjament es descriu que l’hotel Vivood és "un espai Sólo per a Adults on revifar els sentits i assolir el benestar ple". De la mateixa manera, si es realitza una reserva a l’establiment a través de la plataforma Booking, s’informa els usuaris de què "només els hostes majors de 16 anys estan permesos a l’hotel".

FACUA adverteix de què impedir l’accés a un allotjament exclusivament per motius d’edat es considera un ús discriminatori del dret d’admissió, que no es troba emparat per la legislació. Es tracta del mateix cas, assenyala l’associació, que si un establiment prohibís entrar a un col·lectiu per la seua ètnia, gènere o lloc d’origen.

L’article 15 de la Llei 13/2016, de 28 de juliol, de Turisme -l’àmbit d’aplicació del qual són els establiments turístics com|com a locals o instal·lacions on es presten al públic serveis de restauració, entre d’altres- recull que l’accés als mateixos no pot "ser restringit per raons de raça, sexe, religió, opinió, discapacitat o qualsevol altra circumstància personal o social que suposi discriminació".

"L’accés i la permanència en els establiments", continua, "podran condicionar-se en compliment de reglaments d’ús o règim anterior", però aquests reglaments "no podran contravenir, en cap cas, el disposat en la present llei".

De la mateixa manera, l’article 31 de l’esmentada normativa estableix com a obligació de les empreses turístiques "permetre l’accés lliure i la permanència a les persones usuàries"Sense més restriccions, entre d’altres, que "el reglament de règim interior que estableixin aquestes mateixes empreses". Una vegada més, la llei incideix en què aquests reglaments "no podran contenir preceptes discriminatoris per raó de raça, sexe, religió i opinió" entre d’altres.

tracking