SEGRE

Els 7 superaliments indispensables segons l'OMS per a una dieta saludable

Els 7 superaliments indispensables segons l'OMS per a una dieta saludable

Els 7 superaliments indispensables segons l'OMS per a una dieta saludable

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Organització Mundial de la Salut detalla quins aliments mai no han de faltar a taula a causa de les seues excel·lents propietats. Els superaliments són la nova moda en nutrició i dietètica, encara que experts en alimentació insisteixen que cap producte no ha de ser encimbellat a la categoria de superaliment a causa que tots tenen propietats saludables i són recomanables per cuidar el benestar físic i mental. Només cal estar atent a no abusar de cap aliment, a intentar reduir el sucre i els greixos saturats, i a intentar alimentar-se amb productes frescos i naturals.

Els superaliments són aliments rics en vitamines, antioxidants o greixos saludables. Aquesta és la llista dels 7 superaliments indispensables segons l’OMS:

Taronges i kiwis Son dos fonts excel·lents de vitamina C, a més d’àcid fòlic i antioxidants. Les dos fruites són magnífiques eines per combatre els radicals lliures i cuidar-nos a la tardor i l'hivern.

Bròcoli Un altre aliment que amb una gran quantitat de vitamina C. Destaca també la baixa aportació calòrica i la gran quantitat d’aigua, a més de la interessant aportació de fibra. És font d’antioxidants, vitamines A, E, B6 i està considerat un potent anticancerigen.

Tomata Superaliment que destaca per l'elevat contingut en vitamina C i per l'escàs contingut calòric i la seua excel·lent aportació d’aigua. Està considerat com un gran neutralitzador de radicals lliures (de sobres són coneguts els beneficis que la seua ingesta té per a la pell) i reductor de colesterol. A més, és un producte molt versàtil, per la qual cosa és possible fer-lo servir en multitud de receptes.

Ametlles i nous Son les dos fruites seques més beneficioses per a l’organisme per l’elevada aportació d’àcids grassos que ofereixen. De fet, són font natural d'Omega3, a més de vitamina E i fibra. Estan considerats un excel·lent superaliment per regular el colesterol i cuidar-se el cor i, fins i tot, per prevenir l’aparició de certs tumors.

Oli d’oliva Es una de les grans bases de l’arxiconeguda dieta mediterrània i el superaliment per excel·lència. Són conegudes les seues propietats antioxidants i la seua capacitat per reduir el colesterol, a més d’ajudar a rebaixar la taxa d’infarts, tenir qualitats anticancerígenes i fins i tot per la seua capacitat per ajudar a frenar (en la mesura possible) malalties com l’Alzheimer.

L’OMS també destaca les magnífiques qualitats d’altres productes com el cacau o el xocolate, els llegums, l’all, o el peix blau.

tracking