SEGRE

POLÍTICA CULTURAL SALUT

A la recerca de la normalitat cultural a Lleida

Diversos equipaments de Lleida programaran espectacles des de demà ja amb el 100% d'aforament || Altres sales esperen a la publicació oficial de la Generalitat per prendre una decisió

Públic a la discoteca Biloba, divendres passat en el concert de Sidonie del Lleida Music Festival.

Públic a la discoteca Biloba, divendres passat en el concert de Sidonie del Lleida Music Festival.MAGDALENA ALTISENT

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una de les coses que ha ensenyat la pandèmia als responsables d’equipaments culturals és a tenir paciència en la desescalada de restriccions i, sobretot, a llegir bé la lletra petita de cada resolució de la Generalitat ampliant o reduint prohibicions per qüestions sanitàries.

És per això que diversos espais culturals de Lleida esperen la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat del final de les restriccions anunciat dimarts passat pel president Aragonès. D’altres, en canvi, ho tenen clar i asseguren que les activitats programades ja des de demà divendres gaudiran d’un aforament del 100% de les butaques. Entre aquests, Screenbox Lleida obrirà ja les seues sales de cine amb totes les butaques disponibles.

Això sí, amb espectadors amb mascareta i sense possibilitat de menjar o beguda. El seu responsable, Miquel Àngel Carrillo, va afirmar que “la mesura serà un exercici de tornada a la normalitat”. Al contrari, a les sales JCA Alpicat volen “anar pas a pas”..

La directora del Grup Principal, Montse Cortada, va explicar que “cal esperar a llegir la lletra petita de la normativa per saber exactament què es pot fer i què no”.

Cortada va afegir amb optimisme que “segur que podrem ampliar més el públic del que fem fins ara, però ens agrada ser prudents i pacients amb aquesta qüestió de seguretat per als espectadors”.En aquest mateix sentit es van manifestar fonts de la Paeria sobre els aforaments a l’Auditori i els teatres de l’Escorxador i de la Llotja. Així, estan pendents dels detalls de la normativa per saber si el 100% d’aforament vol dir tornar a la situació prèvia a la pandèmia o si, per exemple, continuarà sent necessari deixar un espai interpersonal entre espectadors.

Per la seua part, el Circuit Urgellenc mantindrà durant les properes setmanes l’aforament del 70% a les sales de cine que gestiona per les comarques de Lleida.

També a l’espera de la normativa, Espai Orfeó i Cafè del Teatre confien obrir el 100% en els primers concerts del Festival Interfado. La discoteca Biloba igualment obrirà al 100% dissabte en el concert de Trueno, del Lleida Musica Festival, mentre que la sala Manolita ho farà al 75% amb públic de peu dissabte en el concert de Belako de la gira San Miguel On Air.

tracking