SEGRE

Alarma en un col·legi de Madrid després de detectar actituds vinculades a 'El juego del calamar'

Un fotograma de la sèrie.

Un fotograma de la sèrie.@NetflixES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’equip docent del col·legi d’Infantil i Primària 'Teresa de Calcuta' de San Sebastián de los Reyes, a Madrid, ha enviat una circular a totes les famílies advertint que han detectat entre els estudiants "actituds i jocs" relacionats amb la sèrie 'El juego del calamar'. Els menors estarien replicant i imitant al pati del centre els macabres jocs d’una de les sèries més vistes de Netflix.

La circular assenyala que la sèrie no està recomanada a menors de 16 anys pel seu "alt contingut de violència explícita". Per això sol·licita a les famílies que vigilin si els seus fills estan accedint a aquests continguts. La ficció de Netlix mostra més de 400 persones que participen en sis jocs infantils per guanyar un premi milionari. Els que no ho aconsegueixen, queden literalment eliminats.

L’equip docent insisteix que les imatges i valors transmesos en aquesta sèrie poden perjudicar seriosament els nens de l’etapa d’Infantil i Primària, i per frenar aquesta onada d’imitació i difusió han decidit prohibir disfresses relacionades amb ella per a les pròximes festes de Halloween.

A Bèlgica diversos col·legis han alertat de la recreació d’escenes fins i tot fent ús de violència. Al Regne Unit, la Policia ha detectat en xarxes socials missatges on s’anima a participar en un joc similar en el qual si un perd se li dispararia a la cara amb una pistola d’aire comprimit.

tracking