SEGRE

PREVENCIÓ SALUT MENTAL

El Telèfon de l'Esperança oferirà també atenció a través de WhatsApp

Per atansar-se a la ciutadania més jove

Esperança Esteve, ahir durant la compareixença al Parlament.

Esperança Esteve, ahir durant la compareixença al Parlament.PARLAMENT DE CATALUNYA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Telèfon de l’Esperança i el de Prevenció del Suïcidi oferiran atenció a través de WhatsApp per atansar-se als joves. Així ho va explicar ahir la directora de la Fundació Ajuda i Esperança, Esperança Esteve, durant la seua compareixença davant la Comissió de Drets Socials del Parlament. L’entitat ja porta a terme algunes proves amb aquest nou servei, que ha de posar en marxa amb noranta voluntaris. Segons Esteve, l’atenció en línia “seria una eina que aniria al cor de la població que tant ho necessita”.

De fet, la franja d’edat entre els 16 i els 25 anys és la que més utilitza aquest telèfon de prevenció del suïcidi, segons dades del primer informe de l’Observatori de l’Esperança. Aquesta fundació també treballa per ampliar l’oferta d’idiomes amb els quals atenen els usuaris. Així, a finals d’aquest any ja s’oferirà atenció en anglès i àrab. Més tard s’incorporarà el xinès i l’urdú. “És un telèfon accessible a la diversitat, tingui la cara que tingui”, va subratllar Esteve.

Tot això està justificat per l’augment de trucades des de la irrupció de la pandèmia de la Covid-19. La directora de la Fundació Ajuda i Esperança va explicar que, durant l’any passat, es van atendre unes 55.000, trucades majoritàriament de dones (un 63% del total) entre els 45 i els 65 anys. Quant a les problemàtiques que expressen els usuaris, principalment estan relacionades amb la salut mental i emocional i la solitud no desitjada.

Pel que fa a trucades directament relacionades amb el suïcidi, van ser gairebé 7.000 i gran part d’usuaris joves. Esteve va plantejar ahir el Parlament la creació un telèfon comú a tot l’Estat espanyol per donar resposta a temes que “preocupen especialment”, com el suïcidi.

tracking