SEGRE

Sacerdots de Solsona, sorpresos perquè Novell sol·liciti matrimoni civil

Xavier Novell, amb roba d’esport ahir al matí pels carrers de Manresa.

Xavier Novell, amb roba d’esport ahir al matí pels carrers de Manresa.TV3

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Membres del Fòrum Ondara, de sacerdots del Bisbat de Solsona, han mostrat aquest dijous sorpresa per què l’exbisbe Xavier Novell, que va renunciar al seu càrrec a l’agost, hagi registrat la sol·licitud per contreure matrimoni civil amb la seua parella, han declarat a Europa Press diversos membres del fòrum catòlic.

Segons va avançar el diari 'El Món’, la sol·licitud firmada pel jutge es va registrar el 7 d’octubre al Registre Civil de Súria (Barcelona) i convida "a totes les persones que coneguin algun impediment legal [...] per a la celebració d’aquest matrimoni civil que el manifestin per escrit i de paraula davant d’aquest jutjat" en el termini de 15 dies.

El rector de la parròquia de Torà i membre del Fòrum Ondara, Fermí Manteca, ha assegurat que Novell "va de sorpresa en sorpresa: ja va ser que ho fessin bisbe, han sorprès moltes de les seues declaracions, que renunciés sense acomiadar-se, i la seua sol·licitud en el registre civil de poder casar-se, també. No ens l’esperàvem".

Un altre membre del col·lectiu, Eduard Ribera, rector d’una vintena de parròquies, ha dit en la mateixa línia que Novell no deixa de sorprendre. "Ell vol normalitzar la seua situació i, com la dispensa de l’Església tarda molt i ell té idea de viure amb aquesta dona, millor casar-se pel civil que només ajuntar-se, ha afirmat el sacerdot. "Creiem que, quan li donin dispensa de bisbe i de capellà, procurarà casar-se per l’Església. Això pensem", ha conclòs Eduard Ribera.

Novell va renunciar al seu càrrec "per raons estrictament personals", la Santa Seu va fer pública el 23 d’agost la seua acceptació i després ha presentat el seu currículum com a enginyer agrònom en empreses relacionades amb el sector porcí de Lleida i Barcelona. Abans de marxar, segons han explicat a Europa Press fonts coneixedores, Novell va deixar en la que va ser la seua residència a Solsona un paper escrit a mà en el qual explicava que no volia parlar i que havia canviat el seu número de telèfon mòbil.

tracking