SEGRE

Els Països Baixos aproven una llei que permet a la princesa Amalia ser reina si decideix casar-se amb una dona

La família reial neerlandesa.

Els Països Baixos aproven una llei que permet a la princesa Amalia ser reina si decideix casar-se amb una dona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern dels Països Baixos ha aprovat una llei que permet a la princesa hereva, Amalia, que actualment té 17 anys, ser reina dels Països Baixos si desitja casar-se amb una dona, és a dir, si un hereu al tron dels Països Baixos vol ser cap d’Estat, pot contreure matrimoni amb una persona del mateix sexe.

El debat sobre si la princesa Amalia hauria de renunciar al tron en cas de voler casar-se amb algú del mateix sexe, el va plantejar un diputat del mateix|propi partit liberal (VVD) del primer ministre, Mark Rutte, que va instar a aclarir una cosa que el cap de Govern va concloure dient que “no serà un obstacle” per al gabinet, sigui qui sigui l’hereu al tron.

“El Govern creu que l’hereu també pot casar-se amb una persona del mateix sexe i no veu un obstacle legal permetre el matrimoni d’un hereu amb una persona del mateix sexe. Per tant, el gabinet no considera que un hereu al tron o el rei hagi d’abdicar si desitja casar-se amb una parella del mateix sexe”, va detallar Rutte.

El problema de la successió al tron posterior plantejava dubtes sobre com bregar amb aquest assumpte, Rutte només diu que ha de quedar clar qui són els fills en un matrimoni entre les dos persones del mateix sexe i s’han de fer acords sobre això si es donés el cas.

En l’escenari que el matrimoni adoptés nens o els concebés, per exemple, a través d’un donant d’esperma o maternitat subrogada, s’hauria de plantejar al gabinet que governi en aquell moment si podrien heretar el tron.

Encara que la Constitució neerlandesa es basa en la idea de la successió hereditària, la forma en què s’organitza avui dia el dret de família modern no assumeix automàticament com|com a “fills” només aquells que descendeixen biològicament dels pares que els conceben. “El propòsit de les disposicions constitucionals sobre la successió és determinar sobre bases objectives i inequívoques a qui passarà la monarquia i així aconseguir la certesa políticament desitjada respecte a la successió”, va afegir el primer ministre en funcions.

tracking