SEGRE

La DGT obligarà els conductors a tenir aquest dispositiu de 1.000 euros al cotxe

Nous dispositius de la DGT per captar els que sobrepassen la velocitat permesa

Així són els nous dispositius de la DGT capaços de multar a llarga distància

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fa anys que la Direcció General de Trànsit lluita contra el gran nombre de víctimes mortals al volant que hi ha cada any. Per a això, ha pres noves mesures que s’aniran implementant amb el pas del temps, i una d'aquestes és un dispositiu del qual fa anys que parla però no serà fins el 2022 que es convertirà en obligatori.

Concretament, serà a partir del pròxim 6 de juliol de 2022 des d’on la DGT pretén que sigui obligatori portar un alcoholímetre antiarrencada instal·lat al cotxe. Aquest, com el seu propi nom indica, té com a principal funció bloquejar el cotxe en cas que superem la taxa d’alcohol màxima permesa (la qual, recordem, és de 0,5 g/l en sang i 0,25 mg/l en aire exhalat en conductors habituals i de 0,3 g/l en sang i 0,15 mg/l en aire exhalat en conductors professionals i novells). La taxa màxima d’alcohol permesa és de 0,5 g/l en sang i 0,25 mg/l en aire exhalat

Aquest sistema, que es diu Autolock, ja fa temps que és al mercat  malgrat que encara no és d’instal·lació obligatòria. No obstant, el problema més important que suposa aquest dispositiu a l’hora de voler implementar-lo a tots els cotxes és que té un preu elevat, ja que arriba a costar fins a 1.000 euros més la instal·lació, que poden ser uns altres 100 euros com a mínim. Els primers conductors que hauran d'instal·lar-lo seran els professionals.

El dispositiu té la capacitat de bloquejar el cotxe perquè ni tan sols pugui arrancar en cas de superar la taxa màxima d’alcohol. Recordem que la multa és des de 500 euros, en funció de la taxa que tingui el conductor d’alcohol. I en cas d'arribar a una taxa molt alta, serà considerat delicte (per a això, cal superar els 0,6 mg/l en aire exhalat o l’1,2 g/l d’alcohol en sang).

tracking