SEGRE

CIBERDELINQÜÈNCIA UNIVERSITAT

La UAB ja sap qui està darrere de l'atac informàtic

Imatge d’arxiu de la Vila Universitària de la UAB.

Imatge d’arxiu de la Vila Universitària de la UAB.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El rector de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Javier Lafuente, va explicar ahir que ja saben qui hi ha darrere de l’atac informàtic que va patir el centre universitari dilluns passat, però va assegurar que ni hi han contactat ni ho faran.

En declaracions a TV3, Lafuente va afirmar que de les anàlisis efectuades després de l’atac cibernètic han pogut saber que darrere s’amaga un ransomware denominat Pysa.

Durant el dia d’ahir, la UAB va continuar treballant per crear un entorn segur, però el rector va reconèixer que completar de forma efectiva tot el procés pot comportar treballar-hi fins Nadal. De tota manera, la previsió és anar arrancant el sistema informàtic per parts, a partir de les anàlisis individuals de cada dispositiu.Lafuente va anunciar també que dilluns es posarà en marxa una nova xarxa wifi per donar servei al campus.

A més, va explicar que creuen que es podran recuperar les dades afectades malgrat que no va voler donar garanties perquè encara s’està analitzant què ha passat i quina és l’afectació.

Va recordar que s’han d’engegar de nou 1.200 servidors. Malgrat aquesta incidència, el rector va defensar que això no significa que la UAB estigui paralitzada, sinó que s’estan buscant vies de comunicació alternatives per seguir amb les activitats.

tracking