SEGRE

VOLCÀ LA PALMA

Drons de càrrega intentaran el rescat dels gossos atrapats pel volcà

La cara nord del volcà de La Palma s'ha esfondrat de manera parcial

La cara nord del volcà de La Palma s'ha esfondrat de manera parcialEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aerocamaras, empresa contractada per la Plataforma Leales.org, ha dissenyat un sistema de xarxa de captura en cas d’emergència per a animals de fins 20 quilos que serà utilitzat per al rescat dels gossos atrapats per la lava del volcà de La Palma

El sistema serà proposat per l’organització animalista a les comunitats autònomes perquè el tinguin en compte en els plans d’evacuació d’animals en catàstrofes on perilli la vida dels rescatadors: incendis, inundacions, sismes, volcans, etcètera

Durant quatre dies, tres enginyers, juntament amb el director tècnic i investigació de I+D d’Aerocamaras, van dissenyar un sistema innovador que permet atrapar un animal i desplaçar-lo en vol. Mai s’havia provat abans perquè les lleis de seguretat aèries d’Espanya prohibeixen el trasllat d’animals via dron.

Aerocamaras té en el seu historial ser una de les poques escoles que formen pilots de drons i tenen llicència de l’AESA (Agència Estatal de Seguretat Aèria). En cas de no ser possible el rescat dels gossos atrapats, s’intentarà desplaçar algun tipus de refugi i menjar en més quantitat.

En aquests moments embarquen de Los Cristianos a Santa Creu de La Palma. Leales.org juntament amb Siacan han posat la logística terrestre per al trasllat de més de dos tones d’última tecnologia per valor de 60.000 euros i que, sense assegurar, sotmetran a les altes temperatures del volcà. 

tracking