SEGRE

Això és el que amaga el líquid de les llaunes de tonyina del supermercat

Això és el que amaga el líquid de les llaunes de tonyina del supermercat

Això és el que amaga el líquid de les llaunes de tonyina del supermercat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La conserva de peix més saludable és el bonítol del nord, seguit de la de tonyina clara; i dins d’aquesta categoria, la tonyina natural per sobre de la tonyina en oli. 

L’opció més saludable de totes és escollir tonyina al natural perquè el líquid que l’acompanya és aigua i sal, amb la qual cosa no estem aportant calories extra, manté el sabor, i aprofitem tots els beneficis de la tonyina encara que sigui menys sucós. I després la tonyina en llauna més saludable, seria la tonyina en oli verge extra, oli que li aportarà gust i sabor però també un augment de les calories. I finalment, les opcions menys recomanables serien en escabetx i en oli de gira-sol.

Els olis de les llaunes contenen molts conservants i una enorme quantitat de sal, pel que una amanida guareix i sense gaires aportacions calòriques, es pot convertir en una veritable bomba. Depenent de les marques, una llauna de tonyina (sigui al natural o en olis) pot tenir més o menys sal. Per això, és important fixar-se en l’etiquetatge nutricional, escollir-les baixes en sal i recordar que la Societat Espanyola d’Endocrinologia i Nutrició (SEEN), afirma que un producte es considera alt en sal quan porta més d’1,25 grams per cada 100 grams d’aliment.

A més de la sal, un altre problema de les llaunes de tonyina és el mercuri. Els peixos blaus de gran mida, entre els quals es troba la tonyina, aporten grans quantitats de mercuri que poden afectar el sistema nerviós central.

Per tant, a causa del seu contingut en aquest mineral, no hauríem de prendre més de 2- 3 llaunes a la setmana -sempre hem de tenir en compte l’edat, pes i altura per fer el càlcul però sense passar-nos de 3 llaunes per setmana.

tracking