SEGRE

L'EMA comença a avaluar la vacuna de Pfizer per a infants de 5 a 11 anys

L’organisme espera comunicar les conclusions en dos mesos

Un adolescent rep una dosi de la vacuna el mes d’agost passat.

Un adolescent rep una dosi de la vacuna el mes d’agost passat.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Agència Europea del Medicament (EMA per les seues sigles en anglès) va anunciar aquest dilluns el començament de l’avaluació de la vacuna de Pfizer-BioNTech contra la covid-19 per als nens i nenes d’entre 5 i 11 anys. Comirnaty, la vacuna de Pfizer-BioNTech, té actualment autorització de la Comissió Europea per ser injectada en persones majors de 12 anys des del maig passat.

El Comitè de Medicaments d’Ús Humà de l’EMA revisarà "els resultats d’un estudi clínic en curs amb nens de 5 a 11 anys per decidir si es recomana estendre el seu ús", va dir l’organisme regulatori en un comunicat. L’EMA espera comunicar les conclusions de la seua avaluació d’aquí a dos mesos "llevat que es necessiti informació addicional", va precisar. Posteriorment, la recomanació s’enviarà a Brussel·les perquè la Comissió Europea avaluï autoritzar la seua comercialització a la UE.

La vacuna de Pfizer-BioNTech va ser la primera aprovada a la Unió Europea per a majors de 18 anys, el 21 de desembre de 2020, i el seu ús es va estendre a adolescents a partir de 12 anys el passat 28 de maig.

tracking