SEGRE

Vuit mesos sense ocupació i sou per al professor que sempre posa deus als seus alumnes

La portada del llibre de Pozuelo.

Vuit mesos sense ocupació i sou per al professor que sempre posa deus als seus alumnes

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Vuit mesos sense ocupació i sou, una sanció equivalent a una multa de 30.000 euros, és la que la Conselleria d’Educació d’Astúries ha imposat al professor de francès Yván Pozuelo Andrés.

Tot va començar quan el desembre de 2019, el docent, que feia catorze anys que impartia classes a l’IES Universitat Laboral va concedir una entrevista al diari asturià El Comercio en què manifestava que "abandonant el rol de l’avaluació també es poden fer classes" i que "el 10 està dins de la llei i l’hi poso a tots. Els dona confiança". En l’entrevista el també doctor en Història resumia les idees plasmades al seu llibre Negreros o docentes? La rebelión del 10? en què, entre altres coses, renega dels llibres de text i critica les "pràctiques obsoletes" a les aules

El passat 3 de desembre va conèixer el plec de càrrecs ara ratificats: "Haver qualificat tot el seu alumnat amb la mateixa nota (10) independentment del seu rendiment i atemptant així al dret de l’avaluació objectiva; negar-se a fer l’avaluació formativa del seu alumnat amb plena consciència i fent pública ostentació del seu incompliment; no programar degudament els ensenyaments de francès; no portar registres veraços i efectius del rendiment del seu alumnat i no coordinar el departament del qual és responsable ni exercir la seua prefectura".

"Hi ha casos més greus als instituts i tothom en el gremi ho sap: assetjaments sexuals, gent que arriba en mal estat, que insulta... però no els va agradar que no em retractés quan em van demanar que ho fes", explica el docent, que agraeix el suport rebut "des del primer moment" per part dels seus companys de professió, si bé reconeix que la situació que està vivint "és difícil, perquè intimida".

Ha recorregut la sanció, que de moment està suspesa però que podria executar-se pròximament, encara que els seus advocats preveuen sol·licitar una suspensió cautelar. Si la conselleria seguís endavant, demanaran un recurs de reposició i en cas d’esgotar aquesta via, aniran a la contenciósa administrativa.

Pozuelo ha deixat de fer classes a l’IES de La Laboral: fa anys que sol·licitava el concurs de trasllat al Centre Integrat de Formació Professional d’Hostaleria de Gijón, que finalment se li ha concedit. Al setembre va començar a fer classes. Afirma que continuarà posant deus a qui cregui que ho mereix.

tracking