SEGRE

Aquesta és l'edat en què s'independitzen els joves en diferents països europeus

Aquesta és l'edat en la qual s'independitzen els joves en diferents països europeus

Aquesta és l'edat en la qual s'independitzen els joves en diferents països europeus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les dades d’Eurostat (Oficina d'Estadística de la Unió Europea) mostren que els joves espanyols solen tardar a independitzar-se dels seus pares. Així ho reflecteix almenys l’edat mitjana, que se situa en els 29,8 anys, per sobre de manera considerable a la mitjana de la Unió Europea (26,4) i de països com Suècia, on l’abandó de la casa familiar es produeix als 17,5 anys.

Montenegro és el país europeu en el qual els joves més tarden a independitzar-se: la mitjana se situa en els 33,3 anys. Els croats també superen folgadament els 30 anys abans d’independitzar-se: ho fan als 32,4.

Els italians també s'ho prenen tranquil·lament abans de marxar de casa dels pares: ho fan de mitjana als 30,2 anys.

En el cas de Portugal la xifra és redona: se’n van de casa de mitjana als 30 anys.

Els espanyols es troben entre els que tarden a independitzar-se, encara que ja per sota dels 30. Són 29,8 anys. A escassa distància queden els grecs i els seus 29,6 anys de mitjana. Els polonesos se situen en un punt intermedi gràcies que els seus joves marxen amb 28,1 anys.

Els romanesos s’independitzen normalment sobre els 28 anys, concretament, 27,9. Els txecs ja se situen per sota de la mitjana europea, ja que la marxa de la casa familiar és amb 26 anys.

Els francesos són bastant precoços: 24 anys de mitjana. Com els alemanys, que amb 23,8 anys de mitjana s’independitzen.

Ja amb 22 anys de mitjana els finlandesos opten per formar una nova llar|casa lluny de la casa dels seus pares. Els danesos abandonen el niu als 21,2 anys, però cap país és tan precoç com Suècia, on els joves se’n van de casa als 17,5 anys de mitjana.

tracking