SEGRE

El cafè és bo o dolent per al cor i la tensió?

El cafè és bo o dolent per al cor i la tensió?

El cafè és bo o dolent per al cor i la tensió?

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cafè és un aliat per a la salut cardiovascular. Així ho asseguren nombrosos estudis publicats en els últims mesos, que estan deixant en evidència la mala premsa que sempre ha acompanyat a aquesta popular beguda.

El cafè és una barreja complexa de més de 800 compostos volàtils amb propietats antiinflamatòries, antifibroticas i antioxidants. La cafeïna i els àcids clorogénicos són els compostos més coneguts. A més, és ric en vitamina B3, magnesi i potassi, d’acord amb la Fundació Espanyola de la Nutrició (FEN).

Segons les últimes investigacions, el consum d’aquesta beguda no només no resulta perjudicial per a la salut del nostre cor sinó que pot protegir-nos de malalties cardiovasculars, respiratòries i infeccioses.

És la conclusió del treball|feina realitzat pels Instituts Nacionals de Salut (NIH, per les seues sigles en anglès) dels Estats Units, publicat a la prestigiosa revista New England Journal of Medicine. La població analitzada per a aquest estudi: 400.000 persones d’entre 50 i 71 anys durant un període de 14 anys.

La conclusió dels investigadors és rellevant: aquelles persones que consumien cafè diàriament reduïen el seu risc de mort per malaltia cardiovascular, respiratòria, ictus, diabetis, infeccions i lesions.

En la mateixa línia, un altre estudi publicat en Circulation Heart Failure, la revista de l’Associació Americana del Cor (AHA, per les seues sigles en anglès), assegura que el cafè té un efecte cardioprotector i l’associa a una disminució del risc a desenvolupar insuficiència cardíaca. Com tot, existeix un però, que és el consum diari de cafè al dia: no pas més de quatre cafès del dia.

En aquest sentit, també va apuntar una recent investigació presentada en el Congrés ESC 2021. Els investigadors van trobar que tres tasses de cafè al dia pot disminuir el risc de patir un accident cerebrovascular i una malaltia cardíaca mortal.

Des de la FEC, es pronuncien en aquesta mateixa línia. “La cafeïna augmenta lleugerament la freqüència cardíaca i, en ocasions, pot elevar la pressió arterial de manera poc significativa. Però, encara així, no existeix cap motiu perquè un hipertens ben controlat no pugui prendre cafè", explica el president de la secció de Risc Vascular i Rehabilitació Cardíaca de la Societat Espanyola de Cardiologia (SEC), el doctor Enrique Galve.

Galve dona la mesura exacta: "Qualsevol subjecte que sigui hipertens o pateixi alguna malaltia cardíaca pot prendre, en principi, 3 o 4 tasses de cafè al dia, ja que no s’ha pogut evidenciar mai el seu caràcter nociu en relació amb la patologia cardiovascular”.

tracking