SEGRE

INICIATIVES SOLIDARITAT

Marató de Sang a tot ritme

La Llotja va registrar ahir 160 donacions de sang i deu de plasma en la primera jornada d'aquesta iniciativa || La meta, sumar avui uns altres 200 participants

Infermeres extraient ahir sang a la Llotja durant la primera jornada de la Marató de Sang.

Infermeres extraient ahir sang a la Llotja durant la primera jornada de la Marató de Sang.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Marató de Sang de Lleida va tancar ahir la seua primera jornada amb 160 donacions de sang i deu de plasma. La iniciativa solidària, que se celebra a la Llotja i que aquest any arriba a la divuitena edició a la capital del Segrià, s’ha marcat com a objectiu arribar fins als quatre-cents participants entre ahir i avui. El tècnic de promoció del Banc de Sang de Lleida, Albert Bobet, es va mostrar ahir content davant d’aquest primer balanç de participació, al mateix temps que va animar els lleidatans a sumar-se avui a aquesta pràctica solidària i omplir les 200 places que hi ha disponibles (a última hora d’ahir quedaven dotze places al portal de reserves de donarsang.gencat.cat).

Quant a la crida especial que el Banc de Sang va fer als joves nascuts l’any 2003, coincidint amb la divuitena edició de la Marató de Sang a Lleida, Bobet va assegurar que “sí que hem detectat que han vingut més joves, si bé encara no disposem de l’estadística de participació per edats”. S’ha de recordar que cada dia es requereixen entre 800 i 1.000 donacions a tot Catalunya per a intervencions quirúrgiques i per poder curar malalties digestives, l’anèmia o determinats càncers i, a fi de les restriccions de la pandèmia i la represa de l’activitat, la previsió és que augmenti la necessitat de transfusions de sang. Pot donar qualsevol persona en bon estat de salut que sigui major d’edat i pesi més de 50 quilos.

tracking