SEGRE

Naixen palmeres de llavors que tenien 2.000 anys d'antiguitat

Naixen palmeres de llavors que tenien 2.000 anys d'antiguitat

Naixen palmeres de llavors que tenien 2.000 anys d'antiguitat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un grup d’investigadors ha aconseguit conrear palmeres datileres Phoenix dactylifera a partir de llavors que es remunten al Regne de Judá, sorgit al segle XI aC. Aquest arbre era "cèlebre per la qualitat i quantitat dels seus dàtils", lloats en l’època per la seua "gran mida, sabor dolç i propietats medicinals", assenyala l’article, publicat a la revista Science.

Durant la investigació, els experts van plantar 32 llavors, recuperades de diversos llocs arqueològics, com l’antic palau construït pel rei Herodes el Grande al segle I aC. De totes aquestes llavors, només sis van germinar amb èxit.

A partir d’aquests rebrots de palmera datilera, els investigadors han començat a descobrir els secrets de pràctiques de cultiu altament sofisticades.

De les tres llavors plantades, només una va prosperar, a la que es va donar el sobrenom de ‘Matusalem’ per la figura bíblica coneguda per la seua longevitat. Però ‘Matusalem’ era una planta masculina i per tant no va donar fruit. Van continuar treballant amb més llavors amb l’esperança que brotés una planta femella.

L’any passat una palmera datilera anomenada ‘Hannah’ va produir uns 100 dàtils. A l’agost, la collita va ser encara més abundant: 800 dàtils de color marró clar.

La raó per la qual les llavors de palmera datilera es van mantenir viables durant tant temps encara no està clar, però semblen ser físicament molt resistents i, ja que estan adaptades al clima del desert, significa que són tolerants als climes àrids.

tracking