SEGRE

Aquest és el pla d'un col·legi gallec per 'contraprogramar' 'El Juego del Calamar'

El risc d''El juego del calamar'

El risc d''El juego del calamar'HBO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La sèrie de Netflix 'El Juego del Calamar' ha arribat als col·legis, encara que no està recomanada per a menors de 16 anys. La setmana passada diversos centres escolars van denunciar que a l’hora de l’esbarjo es reproduïen conductes violentes que imitaven les de la ficció i van enviar cartes a les famílies recomanant no deixar veure aquesta sèrie als més petits. Fins i tot el Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) va emetre un comunicat en el qual advertia als pares que el contingut de la ficció no era adequat per a menors de 16 anys.

Nens de vuit, nou i deu anys, han tingut accés de forma directa a la sèrie sud-coreana que s’ha convertit en tot un fenomen mundial a través de Netflix. D’altres, encara que no hagin vist la ficció directament els arriba la temàtica a través de múltiples canals com youtubers, Tik Tok, gifs, mems, videojocs...

En un col·legi de Ventín, a Ames, (la Corunya), informa La Vozde Galicia ja treballen en un joc planificat per la professora Silvia López en el qual, utilitzant els mateixos elements geomètrics ja coneguts a tot el món, fa una picada d’ullet amb les paraules calamar i estimar, buscant així que amb aquesta adaptació primi l’empatia i no la violència a l’hora de jugar.

Del que es tracta és que, amb l’ús del color, cada participant defineixi i destaqui un element positiu que convidi a estimar al seu company, elegit per sorteig. Precisament, en aquesta filosofia també treballa el Concello de Ames a l’hora de planificar els continguts dels programes de conciliació escolar. David Santomil, regidor d’Educació, destaca que aquest joc que ara està de moda és un més d’una llarga llista de continguts inadequats a què accedeixen menors.

tracking