SEGRE

Nova estafa: una falsa carta en nom de la Seguretat Social demanant el canvi de dades personals

La seu de l’Institut Nacional de la Seguretat Social a Lleida.

La seu de l’Institut Nacional de la Seguretat Social a Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

S’ha advertit molt als ciutadans perquè obrin els ulls davant de correus electrònics, whatsapps i SMS sospitosos, però en aquest cas l’estafa arriba per la via tradicional: un sobre a la bústia. Mitjançant aquesta nova estafa, les víctimes reben a casa cartes que suplanten la identitat de la Seguretat Social a fi d’obtenir documents d’índole personal.

La carta insta el receptor a canviar les dades bancàries registrades partint d’una "nova llei que va entrar en vigor el mes passat", quan els sistemes d’Hisenda i Seguretat Social van patir un atac informàtic on es van perdre dades personals i bancàries dels seus contribuents. Per si no n'hi hagués prou, la carta informa d’"un increment de les prestacions i jubilacions, pel que és necessari que ens adjunti la següent documentació." A continuació s’adjunta una adreça electrònica on els receptors hauran d’enviar les seues dades personals com fotos d’ambdues cares del seu DNI o NIE o una foto de l’"extracte bancari on vostè aparegui com a titular o autoritzat en una entitat bancària".

Des dels organismes públics es recomana consultar sempre amb les vies oficials sobre la veracitat d’aquestes comunicacions.

La Seguretat Social ja ha informat a través de les seues xarxes socials sobre aquest nou frau i ha alertat que, en cas de voler canviar dades bancàries o personals s’ha d’acudir als canals oficials: per correu ordinari, en un Centre d’Atenció i Informació de la Seguretat Social o a través de la Seu Electrònica de la Seguretat Social.

tracking