SEGRE

RELIGIÓ POLÈMICA

Omella culpa els mitjans de la pederàstia: “Inciten al sexe lliure”

Reitera la seua sorpresa per la renúncia del bisbe emèrit de Solsona

L’arquebisbe Joan Josep Omella.

L’arquebisbe Joan Josep Omella.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cardenal arquebisbe de Barcelona i president de la Conferència Episcopal, Joan Josep Omella, va carregar ahir contra els mitjans de comunicació per incitar en certes ocasions a un sexe lliure. Ho va dir ahir en una entrevista a la cadena SER Catalunya on, al ser preguntat pels casos de pederàstia i abusos sexuals a l’Església, va demanar no “polaritzar-lo” només en la seua institució, sinó fer més autocrítica “de què està fent la societat”. En aquest sentit, va opinar que algunes imatges de la televisió no inciten “directament” a la pederàstia, però sí que ho fan a viure el sexe “de qualsevol manera”. “Promouen uns valors en contra del respecte a l’altre, així com d’una sexualitat humanitzada”, va assenyalar.

Omella va assegurar que estan oberts a la crítica, però també va remarcar que “hi ha coses que s’han de vigilar més”. En aquest sentit, va afirmar que comparteix “el dolor i sofriment” de les víctimes i que, igual que el papa, li fa “fàstic” que s’hagin donat casos en una Església que “hauria de ser un referent moral”. Així, va recordar que ja s’està investigant al respecte, i que tothom és “pecador”. Preguntat per la revisió del celibat, Omella va explicar que no és una norma “divina” i que “podria canviar”.

Tot i així, va considerar que no es tracta d’una qüestió “d’estar o no casat”, sinó que és un tema “de fe”. Quant a la polèmica del bisbe emèrit de Solsona, Xavier Novell, va reiterar que “no m’ho esperava. Només li vaig dir que estava al seu costat per si necessitava res. Ell només pot optar per un matrimoni civil, perquè continua sent bisbe. I si fa això, ja sap el que li vindrà després”.

tracking