SEGRE

Així financen les parelles els seus casaments postpandèmia

Quants diners has de donar de regal en un casament?

Quants diners has de donar de regal en un casament?

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de l’aturada causada per la pandèmia, els casaments tornen a estar en marxa, amb una autèntica onada de celebracions previstes per als propers mesos i pràcticament per a tot el 2022.

Però com són els casaments postpandèmia? Els nuvis es gasten el mateix, o són mes austers? Segons el portal Bodas.net, el preu mitjà d’un casament a Espanya se situa en els 20.500€ i el nombre mitjà de convidats és de 130. La pandèmia sembla que no hagi influït en el preu mitjà del casament ja que, segons una enquesta realitzada per Bodas.net a gairebé 4000 usuaris del web amb data casament en 2021-2022, el 34,3% afirma que el cost total del seu casament oscil·larà entre els 15.001€ i els 25.000€, fins i tot el 20% declara que superarà els 30.000€. De la mateixa manera succeeix amb el nombre de convidats. Malgrat les restriccions d’aforament dels últims mesos, les parelles ho tenien clar: 8 de cada 10 afirmen que compartiran aquell gran dia amb més de 75 convidats. El fet que els llocs de celebració solen ser llocs amb grans espais i compten|expliquen, majoritàriament, amb grans extensions a l’aire lliure, ha facilitat que aquesta xifra es mantingui.

Pel que fa al tema econòmic, les parelles espanyoles semblen tenir clara la prioritat de mantenir un pressupost concís, detallat i establert: el 81% de les parelles té un coneixement exacte de la part econòmica del casament. A més, la desviació del pressupost esperat no arriba al 10% de mitjana|mitja, pel que en la seua gran majoria compleix l’establert.

Malgrat haver viscut un moment tan delicat com el que s’ha viscut per la pandèmia, la immensa majoria de les parelles espanyoles afirma que pagarà el casament amb els seus estalvis personals (78%). Tan sols el 10% afirma que demanarà un préstec.

En aquest sentit, a Espanya, l’aturada provocada per la pandèmia i el fet d’haver hagut de retardar el casament, ha fet que moltes parelles comptin amb més temps per continuar estalviant i no haver de recórrer a un préstec, sempre que la crisi no hagi afectat els seus llocs de treball. No obstant, també són molts (42%) els que esperen rebre diners com a regal de noces i així cobrir algunes despeses de l’enllaç. D’aquesta manera, entre els estalvis que ja tenen i els regals que rebran per part dels convidats compten amb no haver d’endeutar-se.

Si es compara amb xifres prepandèmiques, es pot dir que les parelles espanyoles que decideixen casar-se són més solvents actualment, ja que anteriorment el percentatge de parelles que demanava un préstec per poder costejar el casament era el 15%, segons l’Informe Global de Casaments 2019 publicat per The Knot Worldwide. En països veïns com França o Itàlia aquesta xifra assoleix el 21% i 25% respectivament, mentre que a Portugal la xifra de parelles que s’endeuta per pagar el casament només representa el 7%. Una xifra que augmenta si es compara amb països de Llatinoamèrica com el Perú, el Brasil o Xile que freguen el 50%.

tracking