SEGRE

Aquest és el dispositiu de seguretat dels avions que s'incorporarà als cotxes nous a partir de 2022

Aquest és el dispositiu de seguretat dels avions que s'incorporarà als cotxes nous a partir de 2022

Aquest és el dispositiu de seguretat dels avions que s'incorporarà als cotxes nous a partir de 2022

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El 2022, en compliment de la normativa europea, serà obligatori que tots els vehicles nous que surtin dels concessionaris equipin un nou dispositiu: una caixa negra. Aquest aparell conegut generalment per aclarir les causes dels accidents aeris, servirà per registrar totes les dades dels trajectes amb cotxe.

A partir de l’any que ve, tots els cotxes nous hauran d’incorporar de forma obligatòria una caixa negra sota el seient del conductor/a, cargolada al xassís, per registrar totes les dades dels viatges que es realitzin. Es pot destacar que el dispositiu serà molt similar a l’empleat als avions, encara que no gravarà ni imatges ni àudio.

En cas que es produeixi un accident de trànsit, la caixa negra emmagatzemarà totes les dades relacionades amb la conducció durant els 30 segons previs al sinistre i els 5 segons posteriors. És a dir, es generarà un registre de la velocitat, el comportament del vehicle, l’estat dels sistemes de seguretat, la ubicació, els moviments de la direcció|adreça, l’acceleració i la desacceleració del cotxe. D’aquesta manera, l’investigador podrà conèixer les circumstàncies reals de l’accident amb tan sols connectar la caixa negra a un ordinador i descarregar les dades.

La Unió Europea espera que, gràcies a la introducció d’aquests dispositius als vehicles, es millori considerablement la seguretat a les carreteres. Així mateix, s’espera que tota aquesta informació influeixi positivament als conductors, ja que en ser coneixedors que porten a bord un dispositiu que realitza una constant avaluació de la seua manera de conduir, intentin millorar el seu maneig de l’automòbil.

A partir de 2022, els fabricants d’automòbils també hauran d’equipar obligatòriament a tots els seus vehicles nous el sistema OBFMC (On-board Fuel and/on Energy Consumption Monitoring). Es tracta d’un aparell que, des de principis de 2021, s’està introduint als cotxes nous i que s’encarrega de controlar el consum de combustible, amb un marge d’error del 5%. Aquest dispositiu ofereix informació completa sobre el consum total, el cabal de combustible, el volum consumit segons la distància recorreguda, la velocitat i el règim de gir del motor.

Totes aquestes dades es podran consultar en qualsevol moment i a més, s’emmagatzemaran durant tot el cicle de vida del cotxe, és a dir, des de la seua fabricació fins el seu posterior reciclatge. Encara que el principal objectiu del sistema OBFMC és determinar si els fabricants d’automòbils han aplicat algun ajustament en els seus models per millorar els seus resultats en les proves del cicle WLTP (la nova normativa de mesurament de consum i emissions), és cert que aquesta mesura també permetrà als conductors/as conèixer el consum real dels seus vehicles. Finalment, destacar que tota la informació emmagatzemada serà anònima.

tracking