SEGRE

El DNI animal per a gossos i gats podria ser obligatori el 2022

Imatge d’arxiu d’una jove passejant amb un gos.

Imatge d’arxiu d’una jove passejant amb un gos.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La nova Llei de Protecció i Drets dels Animals recull mesures com el curs obligatori per tenir gos, la prohibició del sacrifici d’animals de companyia o el final|finalitat de les compres de mascotes per fomentar l’adopció, entre moltes altres obligacions i prohibicions que has de conèixer si ets amo d’un animal de companyia.

Entre les mesures proposades també es troba l’obtenció d’un DNI animal. L’objectiu de la Direcció General de Drets dels Animals per a la creació d’aquest DNI per a mascotes, que serà obligatori a partir de 2022, és tenir una base de dades nacional. Ione Belarra, ministra de Drets Socials i Agenda 2030, ha explicat que és necessari tenir identificades a totes les mascotes per "per garantir que avancem al camí correcte i en un model on cap animal no sigui abandonat a la seua sort a Espanya".

Aquest DNI animal serà obligatori i necessari per a la identificació d’animals de companyia, gossos o gats, d’aquesta manera serà més senzill castigar i multar el responsable en cas d’abandó animal. En aquest document s’hauran de registrar diferents dades sobre l’animal, com el calendari de vacunes o tractaments veterinaris a què s’ha sotmès, convertint-se en una eina complementària al microxip. A més, comptarà amb la coordinació de totes les comunitats autónomes.

De moment caldrà esperar per conèixer més dades sobre el DNI per a mascotes, ja que això és tot el que se sap fins ara. Encara queda concretar com treure’s el DNI animal, que des de la Direcció General de Drets dels Animals tenen previst implantar a partir de 2022, encara que sembla que la gestió del document caurà en mans de les comunitats autònomes, si bé existirà una base de dades nacional a fi de facilitar l’intercanvi de dades entre les diferents regions.

Un altre dels dubtes més comentats és si el DNI animal serà físic o digital. El que està clar és que s’hauran de registrar les dades del gos o gat, els antecedents veterinaris i les dades de contacte de l’amo, per poder posar-se en contacte amb el responsable en el cas que fos necessari. Encara que és probable que el format del DNI sigui electrònic i obligatori per a totes les mascotes i que incorpori un codi QR perquè les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat per accedir a tot l’historial de l’animal.

tracking