SEGRE

ENTITATS BALANÇ

Les 'seqüeles' socials de la pandèmia

Creu Roja constata que la pèrdua d'ingressos per la crisi ha augmentat les demandes de recursos bàsics || Nou de cada deu usuaris a Lleida continuaran necessitant ajuda en els pròxims mesos

Una de les tècniques de Creu Roja de Lleida durant una consulta sobre ajuda alimentària.

Una de les tècniques de Creu Roja de Lleida durant una consulta sobre ajuda alimentària.CREU ROJA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

En ple camí cap a la recuperació de la normalitat social i cultural, entitats socials han constatat l’existència d’unes seqüeles socioeconòmiques de la pandèmia que perduraran en el temps. L’últim informe elaborat per Creu Roja sobre l’Impacte de la Covid-19 en l’alimentació de la llar ha constatat que el 35,6% de les famílies lleidatanes ateses per l’entitat no té cap ingrés mensual estable per poder cobrir les necessitats bàsiques i pràcticament totes, un 90%, creu que seguiran necessitant ajuda en els pròxims mesos. L’estudi, en el qual han participat 143 persones de la demarcació, demostra també que l’alimentació de gairebé la meitat dels usuaris (un 41,2%) depèn directament de les donacions de Creu Roja.

I és que la reducció en els ingressos mensuals a causa de la crisi de la Covid-19 ha aguditzat les necessitats de les persones en situació de precarietat i ha incrementat el nombre de nous usuaris. De fet, tres de cada deu casos no havien hagut de recórrer mai abans a una entitat d’ajuda social. El perfil majoritari que atén l’entitat és el d’una dona d’entre 30 i 40 anys amb una mitjana de quatre persones al domicili i fills a càrrec.

De l’informe es desprèn que un 49,64 per cent no tenen beca menjador, dada que la tècnica responsable de l’observatori a nivell autonòmic, Pilar Millán, va atribuir al fet que “moltes d’aquestes famílies han entrat ara per primera vegada en situació de precarietat i encara no coneixen els circuits per beneficiar-se de la beca menjador”. Així mateix, un 19,56 per cent dels enquestats afirma que, en algun moment de la crisi, un adult del seu nucli familiar només va menjar una vegada al dia o no va menjar durant tota la jornada davant de la manca de recursos alimentaris. Des que va començar la pandèmia i fins a mitjans d’aquest octubre, més de 35.000 lleidatans han rebut atenció humanitària amb el pla Creu Roja Respon, en el marc del qual s’han entregat un total de 3.992 ajuts econòmics a través de targetes d’alimentació.

tracking