SEGRE

Centenars de casaments es quedaran sense poder celebrar-se per col·lapses en els Registres civils

Centenars de casaments es quedaran sense poder celebrar-se per col·lapses en els Registres civils

Centenars de casaments es quedaran sense poder celebrar-se per col·lapses en els Registres civils

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’economia recupera la seua activitat després de gairebé dos exercicis de paralització. A mesura que avança el procés de vacunació més àrees es reactiven i, entre elles, el sector nupcial. Després d’un 2020 caòtic i un 2021 amb menys celebracions, els casaments dels dos últims anys s’han concentrat el 2022, que es planteja com l’exercici en el qual hi haurà un boom dels enllaços coincidint amb l’esperat final|finalitat de les restriccions per a les celebracions.

“L’increment previst per al 2022 és d’un 30% respecte als anys anteriors, sent civils el 80% dels casaments que se celebraran,” explica Alejandro Albiol, CEO de Zankyou Advisory, un servei online especialitzat en tràmits de casaments. Tanmateix, les ganes de casar-se dels xicots|nuvis contrasten amb la situació de col·lapse que experimenten els Registres Civils i jutjats de les diferents localitats espanyoles. El temps mitjà d’espera per a la tramitació de l’expedient és de fins 9 mesos a les principals ciutats d’Espanya, com per exemple a Madrid, mentre que en altres poblacions com València o Sevilla es pot acostar als 5-6 mesos.

“Hi ha molts nuvis que ens han dit desesperats perquè tenen el lloc de celebració contractat, han convidat els seus familiars al casament, tenen ja el viatge de nuvis planificat, o, fins i tot, xicots|nuvis que es casen i tindran un fill i es troben en la disjuntiva de tenir el fill abans de poder oficialitzar l’enllaç”, apunta Alejandro Albiol. “A més, molts nuvis desconeixen quina documentació és necessària i com obtenir-la".

De fet “centenars de casaments es quedaran sense poder celebrar-se legalment aquest 2022 davant de l’al·luvió|allau d’enllaços prevista i els retards que ja acumulen els diferents Registres Civils. En aquest escenari, el fet que les notaries estiguin habilitades per facilitar la documentació necessària per a la celebració de l’enllaç, és a dir, la tramitació de l’expedient matrimonial és una clara alternativa a les hores de cua|cola i els freqüents retards en el Registre Civil i, fins i tot, als ajornaments derivats del col·lapse d’aquestes institucions.

“Hi ha 3.000 notaries a tot Espanya que estan habilitades per donar una alternativa a l’actual procés. Una opció molt necessària, però que ha tardat molt a arribar, ja que des de 2015 els notaris ja podien casar. Tanmateix, això sí, és tot un avantatge per als ciutadans, tant en l’estalvi de temps fruit de l’escurçament dels terminis com en la burocràcia que comporta aquest procés”, apunten des de Zankyou Advisory, des d’on posen a disposició dels nuvis la possibilitat de gestionar els tràmits relatius al canvi d’estat civil de forma online.

tracking