SEGRE

Diversos usuaris de BlaBlaCar alerten sobre una estafa

Diversos usuaris de BlaBlaCar alerten sobre una estafa

Diversos usuaris de BlaBlaCar alerten sobre una estafa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fins a set milions de persones han fet ús en alguna ocasió de BlaBlaCar, l’aplicació que posa en contacte els interessats en compartir un cotxe i les despeses, per organitzar els seus viatges per carretera. Tanmateix, aquesta popularitat també ha servit com a caldo de cultiu perfecte perquè els delinqüents provin de treure’n profit. De fet, tal com han denunciat diversos usuaris i com han alertat des de la mateixa|pròpia companyia, circula ara un estafa que pretén deixar les seues víctimes amb el seu compte bancari a zero.

Tal com es detalla en 'Maldita.es', l’intent d’estafa se succeeix en tots els casos de la mateixa manera, des de perfiles de conductors que no solen tenir fotografia ni tampoc ressenyes d’altres usuaris de l’app que ofereixen un viatge a un preu especialment barats a fi de trobar persones interessats en sumar-se.

Serà una vegada que els viatgers confirmen el seu interès a través del pagament en el sistema de BlaBlaCar quan els estafadors procedeixen amb la seua estafa: envien un missatge de WhatsApp a les seues víctimes explicant-los que per un problema en el sistema s’ha cancel·lat la seua reserva, sent necessari que tornin a omplir les seues dades bancàries.

És just en aquell moment quan es produeix el robatori de les dades mitjançant phising, ja que aquest web en el qual s’introdueixen és fals, per més que presenti un més que aconseguida semblança amb la pàgina oficial de BlaBlaCar. Per això caure en la trampa no resulta forassenyat si no es presta excessiva atenció.

tracking